søg menu
Foto: Preben Stentoft

HVAD ER GODSBANEN?

10.500 M² KULTURELT KRAFTCENTER
Godsbanen er et kulturelt kraftcenter, der har til huse i den gamle Godsbanegård i Skovgaardsgade. Her kan du opleve udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter, markeder, og du kan nyde en god middag eller en kop kaffe i restauranten. Du kan også arbejde i værkstederne og projektlokalerne, deltage i et af de mere end 700 årlige arrangementer eller måske gå en tur på taget. Arkitekturen er et besøg værd i sig selv! 

GODSBANENS STRATEGI
Hvor skal Godsbanen hen i 2022-2025?
Det kan du læse om i vores strategi: Mere Liv, Mere Kunst, Mere At Være Fælles Om.

BRUG GODSBANEN
Skal du holde et møde, bruge et lokale til workshop, atelier eller prøverum, præsentere større eller mindre projekter eller noget helt fjerde? På Godsbanen kan du leje lokaler i alle størrelser og afskygninger på timebasis eller i længere tid. Vi har også en række gæsteværelser, øvelokaler, konferencefaciliteter, scenerum –  Godsbanen har det hele. 

GODSBANENS ÅBNE VÆRKSTEDER
Godsbanens veludstyrede værksteder for tekstil, træ, metal, lasercutter, 3D-print, grafisk arbejde, storprint og keramik er åbne for alle. Her kan du få hjælp til selvhjælp til projekter i alle størrelser – fra print af en eksamensopgave til bygning af et hønsehus. Du kan enten deltage i kurserne, som du kan se i kalenderen, eller komme helt selv med en idé og få hjælp til udførelse. Alle er velkomne.
Se alt om værkstederne 

 

HVEM KAN DU MØDE?
På Godsbanen bor en lang række aktører, bl.a. Teater Katapult, spillestedet Radar, restaurant/café Spiselauget, Åbne Scene, Corporum, Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Litteraturcenter og mange flere inden for alle kulturgenrer. Udover aktørernes egne aktiviteter bruges Godsbanen af et stort antal eksterne aktører, der arrangerer forestillinger, workshops, udstillinger, konferencer, møder osv. 

 

GODSBANEN ER

Ca. 700 årlige arrangementer
Ca. 300.000 årlige besøgende
8 åbne værksteder (keramik, træ, metal, print/grafik, storprint, laser, tekstil mm)
1 kontorfællesskab
1 spisested
4 udstillingssteder
1 arbejdsrum for professionel scenekunst
1 spillested
1 teater
1 gårdhave
70 cvr-numre
1 litteraturcenter
10 gæstelejligheder
1 billedkunstcenter
3 offentlige kunstværker
1 udflugtstag
1 foyer
4 konferencelokaler
1 stor multihal
10 kulturproduktionslokaler
og meget mere!

GODSBANEN 2024 (film: FRONTIER2 FILM APS)

SE DIG OM PÅ GODSBANEN - VI BEGYNDER VED INDGANG 3A. HOLD ØJE MED DE RØDE OG HVIDE MARKØRER FOR INFO