søg menu
TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT
05.03.2024

HENT EN PINGVIN PÅ GODSBANEN

Godsbanen inviterer byens borgere til at stå for den videre transport af de 750 ballon-pingviner, som siden 5. januar har været en del af udstillingen ”Is this Tomorrow” med den danske billedkunstner Benedikte Bjerre.

Tusindvis af gæster har allerede hilst på de 750 pingviner i Rå Hal i løbet af udstillingsperioden.

”Det er en meget fysisk udstilling, der gør klimaforandringerne nærværende”, siger direktør for Godsbanen, Marianne Grymer Bargeman og fortsætter: ”Pingvinerne vækker følelser, og vi omtaler dem som levende væsener, selvom de er en masseproduceret vare, et stykke legetøj, der alene er lavet for at imødekomme vores lyst til underholdning og vores forbrugs-begær”.

Som afslutning på udstillingen inviterer Godsbanen nu byens borgere og institutioner til at komme og tage en pingvin med hjem efter aftale med kunstneren. ”Det vil glæde os, hvis pingvinerne kan få et liv efter udstillingen og medføre fortsat refleksion over den måde, vi lever vores liv på,” siger Marianne Grymer Bargeman.

Se mere i pressemeddelelsen

Pingvinerne kan afhentes fra torsdag den 7. marts kl. 8 efter først til mølle-princippet. Udstillingen lukker, når der ikke er flere pingviner, og senest søndag den 10. marts kl. 18.00.

PRAKTISK INFO VED AFHENTNING AF EN PINGVIN

  • Der er ca. 750 pingviner til rådighed.
  • Medbring gerne en snor eller pose for at forhindre, at din pingvin flyver væk.
  • Det er ikke muligt at reservere pingviner.
  • Pingvinerne er fyldt med helium, og Godsbanen kan desværre ikke tilbyde genopfyldning

Næste kunstner i udstillingsrækken Samtidskunst i Rå Hal bliver Eliyah Mesayer, der vil udstille i Rå Hal januar-marts 2025. Se mere her.

Billeder til fri afbenyttelse kan hentes på Godsbanens Flick-konto

Foto: Tanja Kronborg