søg menu

Foredrag / seminar

Helbredende kræfter vol.1: Tankens kraft

DATO: TIRSDAG D. 29 OKTOBER 2024
TID: KL. 15.00 TIL 21.00
LOKALE: Remisen
NÆRMESTE INDGANG: Karen Wegeners GAde 2 eller 8
ENTRÉ: 969.- inkl. moms og inkl. forplejning fra Spiselauget
KØB BILLET

Kom med til en dag med mærkbare oplæg, livsændrende indsigter, håb og mod, åben dialog med oplægsholderne og håndgribelige værktøjer til at skabe det liv, du drømmer om.

Hvordan påvirker ord, tanker og følelser den fysiske krop? Hvordan kan de skabe os fremgang, eller modgang i livet? Hvad har spiritualitet og sundhed med hinanden at gøre? Kan tro og overbevisning styre vores helbred? Kan vi virkelig tænke os raske?

EKSKLUSIVT: HELE 3 INVOLVERENDE OPLÆG, EN PANELDIALOG OG RUM TIL DINE SPØRGSMÅL

Vores sind har en langt større effekt på både sygdom og helbredelse, og på den succes vi møder eller ikke møder i vores liv, end end de fleste går og forestiller sig. Mens kvantefysikken tager sin plads i videnskabelige kredse, og erkendelsen af altings sammenhæng vinder frem, så hører vi om spontane helbredelser hvor alt håb ellers var dømt ude, og der tegnes et nyt virkelighedsbillede af en meget stærk sammenhæng mellem krop, sind og sjæl.

Sammen med journalist Thomas Breinholt, Naturlægen Maria Langbak og mentaltræner Jørgen Svenstrup tager vi på en rejse ind i den uomgængelige sammenhæng mellem din krop, sind og sjæl og hvordan dine ord, tanker og følelser kan skabe stor forvandling i din krop og transformere dit liv. Videnskab og evidens, personlige fortællinger, dine spørgsmål og praktiske værktøjer flettes sammen til aha-oplevelser og brugbar viden, så du kan sætte dig i førersædet og tage styringen over kvaliteten af dit liv, hverdag og helbred.

TIRSDAG D. 29 OKTOBER 2024
KL. 15.00 TIL 21.00

Remisen, Godsbanen
Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Pris for hele dagen, inkl. forplejning:
KUN 969,- inkl. moms
(775,- ekskl. moms)

Dagens forplejning 
Der serveres kaffe, te og kage ved ankomst mellem kl. 15.00-15.30. Til aften serveres en mættende vegetarisk salat med groft brød og vand/sodavand.

PROGRAM

15.00-15.30 Ankomst med kaffe/te og sødt
15.30-15.40 Sang ved Anne Ryom fra Heart Songs og velkomst ved moderator Pernille Borg
Anne sørger på fineste vis for, at vi lander godt i stolen og i os selv.
15.40-16.25 Oplæg ved læge, akupunktør og heilpraktiker Maria Langbak “Ordets kraft og den emotionelle krop”
Mennesket er på én og samme tid en partikel og et bølgefænomen. Sidstnævnte korresponderer til tankerne, følelseslivet og energilegemet. Uden et fokus på disse mistes en del af forståelsen af sygdoms ophav. Med stor indlevelse og videnskabeligt funderet vil Maria fortælle om sprogets afsløring af et menneskes indre liv og forbindelsen til forskellige organer. Samt ikke mindst de talte ords betydning for den enkeltes sundhed via fokus på identitet og livshistorie. Med andre ord betydningen af, hvad du TROR på i og om dig selv og det oplevede liv.
16.25-16.35 Kort pause
16.35-17.30 Oplæg ved TV2 producer og forfatter Thomas Breinholt
“Kan vi tænke os raske?”

Kan vi tænke os raske? Og omvendt – kan vi så også tænke os syge? Kan vi med vores bevidsthed lindre, og måske også helbrede sygdomme og lidelser? Thomas har i både TV-dokumentarer og gennem interviews med verdens førende forskere indenfor sammenhængen mellem sindet og kroppen arbejdet intensivt med sygdom, sundhed og disses forbindelse til sindet. Hvorfor kan folk blive raske af en placebopille? Hvorfor kan ensomhed være dræbende? Hvor meget betyder tidligere traumer for udviklingen af fysisk sygdom? Og hvorfor overlever vi længere med kræft, når vi er i et ægteskab? Det er blot nogle af de spørgsmål, som Thomas’ medrivende oplæg giver os svaret på.
17.30-17.50 Kort pause
17.50-18.45 Oplæg ved mentaltræner Jørgen Svenstrup
“Nøgler til din hjerne – mentaltræningsværktøjer”

Tænk, hvis vi med ganske få og simple ændringer kan skabe positive forandringer i både helbred, privatliv og arbejdsliv. Det kan vi, hvis vi giver mental træning lige så stor prioritet som fysisk træning, når vi stræber efter et godt liv og et godt helbred. Jørgen vil på underholdende og udfordrende vis præsentere os for konkrete og enkle værktøjer, som vi kan bruge i hverdagen, med gavnlig effekt på både helbred, arbejde og familieliv. Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret, proaktiv træningsform, der påvirker hjernens neurale struktur. Gennem Mentaltræning kan vi lære at udnytte hjernens potentiale til at hjælpe os til en bedre hverdag og et stærkere helbred, samtidig med at vi opnår en højere grad af bevidsthed med, hvilke tanker der styrer os.
18.45-19.30 PAUSE
Nyd en dejlig mættende salat med brød til, hyg dig med at netværke, køb en bog eller tag en stille stund for dig selv.
19.30-20.30 Paneldialog med Jørgen, Thomas og Maria; “Placebo, nocebo og tankens kraft”
Vi debatterer den omfattende videnskab inden for placebo og “den onde fætter” nocebo. Thomas, Maria og Jørgen deler personlige oplevelser med hjernens forunderlige kraft og åbner op for spørgsmål og en levende dialog med salen.
20.30-20.45 Tak for i dag og sang ved Anne Ryom fra Heart Songs