søg menu

OPEN CALL // ÅBNE SCENE 2025

Invitation til scenekunstprojekter //
Søg om kuratering til Åbne Scenes program i hele 2025.

Ansøgningsfrist til Åbne Scenes Open Call er den 1. maj 2024 kl. 23.59

ANSØGNINGSSKEMA – SØG HER

Om Åbne Scene
Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus er et residens-program for professionelle, selvproducerende scenekunstnere med fokus på kunstnerisk udviklingsarbejde. Residens-programmet understøtter udelukkende work-in-process-projekter i det frie scenekunstfelt og kurateres på baggrund af et årligt open call, som kunstnere på tværs af alle scenekunstgenrer kan søge.

Åbne Scene tilbyder tid til eksperimenter og fordybelse i Godsbanens teknisk veludstyrede blackbox, teknisk bistand og sparring ved scenens tekniske team samt mulighed for overnatning i et eller flere af Godsbanens gæsteværelser.

Åbne Scene prioriterer projekter der arbejder med; kunstnerisk research, vidensdeling og interaktion med lokale aktører og miljøer, og som har behov for netop en black box.

OPEN CALL IN ENGLISH

 

KONTAKT

Koordinator og Kurator
Trine Sørensen
trine@godsbanen.dk
+45 26330901

Åbne Scene
GODSBANEN
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Hvem kan søge?
Aktører fra det professionelle scenekunstfelt, herunder også interdisciplinære konstellationer, med behov for et research-forløb i en black box med tekniske muligheder.

Åbne Scene kuraterer ikke residens-perioder til decideret produktion elller præsentation af færdige værker.

Åbne Scene prioriterer projekter med fokus på:
UDVIKLING af kunstnerisk materiale eller kompetencer
VIDENSDELING fra det kunstneriske maskinrum
INTERAKTION med lokale kreative miljøer og Godsbanen
Læs mere om kriterierne her.

Hvordan søger man?
Du kan søge vores open call via linket til ansøgningsskemaet. Udfyld skemaet, upload jeres projektbeskrivelse og CV’er som anvist i formularen og indsend din besvarelse inden deadline den 1. maj 2024 kl. 23.59. Vi modtager ansøgninger på dansk og engelsk.

Hvad kan der søges om?
Der kan søges efter behov om 2-4 ugers residens-forløb i hele 2025 (juli og enkelte øvrige perioder undtaget – se mere information i ansøgningsskemaet).

Der kan ikke søges om kontante midler, men om tid i Åbne Scenes black box og – efter behov – overnatning i et eller flere af Godsbanens otte gæsteværelser (kaldet Kupéerne), supplerende produktionslokaler (fx mindre øvelokaler) samt teknisk bistand og sparring (et antal gratis timer ved scenens tekniske team).

Se Åbne Scenes tekniske specifikationer her.
Læs mere om Kupeerne her.

Hvordan udvælges projekterne?
Den daglige ledelse og administration af Åbne Scene varetages af Den Selvejende Institution Godsbanen ved kurator og koordinator Trine Sørensen. Åbne Scenes program kurateres på baggrund af det årlige open call af Trine Sørensen i samråd med et rådgivende panel af eksterne scenekunstnere/fagpersoner, som i denne ansøgningsrunde består af komponist Niels Rønsholdt og instruktør og performer Tone Haldrup Lorenzen. Kuratoren og panelet får yderligere – som en del af udvælgelsesprocessen – sparring fra Performing Arts Platform (ved Charlotte Mors).

Niels Rønsholdt er komponist, og hans værker omfatter eksperimenterende operaer, installationer, performances og koncertmusik. Rønsholdt arbejder med en slags ’method composing’ – konceptuelle konstruktioner, som involverer performance, tekst og et musikalsk udtryk, der refererer til f.eks. mainstreammusik eller historiske musikalske former. Rønsholdt er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Karl Aage Rasmussen og Bent Sørensen og i Berlin hos Helmut Oehring. Han har skrevet bestillingsværker til anerkendte internationale ensembler og optrådt på de fleste europæiske festivaler for ny kompositionsmusik. http://www.nielsroensholdt.dk

Niels Rønsholdt. Foto: Lars Svankjær

Tone Haldrup Lorenzen er instruktør, klovn og performer og arbejder i det udvidede felt indenfor teater og performancekunst. Hun er medstifter af kunst-kollektivet CuntsCollective, og hendes arbejde er blevet præsenteret i Kina, Brasilien, USA og over hele Europa. Hun har samarbejdet og performet med og for en lang række kunstnere bl.a. Fix&Foxy, Himherandit productions, Christian Falsnæs, Dries Verhoeven, Teater Fluks og Blessed Unrest. Tone har en Master in Fine Arts fra Dell’arte International School of Physical Theatre (US).
https://www.cuntscollective.com

Tone Haldrup Lorenzen. Foto: Erik Zappon

Trine Sørensen er Kurator og koordinator for Åbne Scene på Godsbanen. Hun er uddannet Cand.Mag. i Dramaturgi fra Aarhus Universitet og har de sidste 15 år arbejdet i scenekunst- og kulturfeltet med bl.a. kommunikation, udvikling, programlægning og projekter. Hun har været ansat i Godsbanens sekretariat siden 2015 og har arbejdet med Åbne Scene siden 2018.

Trine Sørensen. Foto: Tanja Kronborg

Hvornår får jeg svar?

Ansøgere forventes at kunne gives svar i slutningen af maj 2024.