søg menu

OPEN CALL // ÅBNE SCENE 2024

IN ENGLISH

Invitation til scenekunstprojekter //
Søg om kuratering til Åbne Scenes program i hele 2024.

Ansøgningsfrist til Åbne Scenes Open Call er den 1. maj 2023 kl. 23.59

SØG HER

Hvad er Åbne Scene?

  • Åbne Scene på Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus er et open call-baseret residency-program for professionel scenekunst – et risikovilligt scenerum, der understøtter og nærer den professionelle, kunstneriske kompetence, og er et sted, hvor eksperimentet og processen har plads.
  • Åbne Scene tilbyder gode scenekunstneriske faciliteter i en teknisk veludstyret black box (16 m x 15 m – loftshøjde 7 m til rig), hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Der er tilknyttet en teknisk stab til scenen, der kan være til hjælp og give sparring i processen.
  • Åbne Scene tilbyder alsidige residency-muligheder – for såvel kunstnerisk udveksling og dialog, som produktions- og værkstedsfaciliteter og overnatning i gæsteværelser.

Åbne Scene prioriterer projekter ud fra tre overordnede kriterier:

UDVIKLING af kunstnerisk materiale eller kompetencer
Åbne Scene prioriterer projekter, der er i undersøgende, udviklende, afprøvende faser med henblik på at skabe materiale, kunstnerisk udveksling, ny erfaring eller viden indenfor sit felt, og som har behov for et forløb i netop en black box. Åbne Scene understøtter primært kunstnerisk research og sceniske undersøgelser og prioriterer således ikke decideret produktion eller præsentation af færdige værker.

VIDENSDELING i nye formater
Åbne Scene søger nye, overraskende formater for vidensdeling af den kunstneriske proces – såvel processuelle nedslag som effekten af eksperimenterne. Ud over work in process visninger eller artists talks kunne det således også være workshops, seminarer, netværksmøder, kunstnermøder, videodokumentation, podcasts, videnskabelige artikler, mentorship for andre kunstnere eller noget helt andet. Åbne Scene prioriterer projekter, der engageret deler det, der genereres i forbindelse med et kurateret forløb, med omverdenen.

INTERAKTION med lokale kreative miljøer og Godsbanen
Åbne Scene giver mulighed for samarbejder, sparring og netværk i det øvrige pulserende, kreative kraftcenter Godsbanen. Åbne Scene prioriterer projekter der forholder sig til Godsbanens mange udfoldelsesmuligheder og aktivt og opsøgende interagerer med de lokale, eksisterende kunstneriske og kreative miljøer.

KONTAKT

Koordinator og Kurator
Trine Sørensen
trine@godsbanen.dk
+45 26330901

Åbne Scene
GODSBANEN
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
www.aabnescene.dk

Hvem kan søge?
Aktører fra det professionelle scenekunstfelt, herunder også interdisciplinære kunstprojekter, med behov for et forløb i en black box.

Hvordan søger man?
Du kan søge vores open call via linket til ansøgningsformularen øverst på siden.

Hvad kan der søges om?
Der kan søges om både korte og længere forløb på Åbne Scene i hele 2024 (januar-juni + august-december).
Der kan ikke søges om kontante midler, men om scenerum og – efter behov – overnatning i et eller flere af Godsbanens ti gæsteværelser (kaldet Kupeerne), supplerende produktionslokaler (fx mindre øvelokaler) samt teknisk bistand og sparring (timer ved scenens teknikerteam).

Hvordan udvælges projekterne?
Den daglige ledelse og administration af Åbne Scene varetages af Den Selvejende Institution Godsbanen ved kurator og koordinator Trine Sørensen – der er uddannet cand.mag. i Dramaturgi og Medievidenskab og som har en baggrund i scenekunstbranchen. Åbne Scenes program kurateres på baggrund af det årlige open call af Trine Sørensen i samråd med et rådgivende panel af eksterne scenekunstnere/fagpersoner, som i denne ansøgningsrunde består af komponist Niels Rønsholdt og instruktør og performer Tone Haldrup Lorenzen. Kuratoren og panelet får yderligere – som en del af udvælgelsesprocessen – sparring fra Performing Arts Platform (ved Charlotte Mors).

Niels Rønsholdt er komponist, og hans værker omfatter eksperimenterende operaer, installationer, performances og koncertmusik. Rønsholdt arbejder med en slags ’method composing’ – konceptuelle konstruktioner, som involverer performance, tekst og et musikalsk udtryk, der refererer til f.eks. mainstreammusik eller historiske musikalske former. Rønsholdt er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Karl Aage Rasmussen og Bent Sørensen og i Berlin hos Helmut Oehring. Han har skrevet bestillingsværker til anerkendte internationale ensembler og optrådt på de fleste europæiske festivaler for ny kompositionsmusik. http://www.nielsroensholdt.dk

Niels Rønsholdt (foto: Lars Svankjær)

Tone Haldrup Lorenzen er instruktør, klovn og performer og arbejder i det udvidede felt indenfor teater og performancekunst. Hun er medstifter af kunst-kollektivet CuntsCollective, og hendes arbejde er blevet præsenteret i Kina, Brasilien, USA og over hele Europa. Hun har samarbejdet og performet med og for en lang række kunstnere bl.a. Fix&Foxy, Himherandit productions, Christian Falsnæs, Dries Verhoeven, Teater Fluks og Blessed Unrest. Tone har en Master in Fine Arts fra Dell’arte International School of Physical Theatre (US).
https://www.cuntscollective.com

Tone Haldrup Lorenzen. Foto: Erik Zappon

Trine Sørensen kurator og koordinator for Åbne Scene

Koordinator og Kurator Trine Sørensen

Hvornår får jeg svar?

Ansøgere forventes at kunne gives svar i slutningen af maj 2023.