søg menu

JYTTE HØY: BANE-FABEL

2012
Tekstrelief af beton, stencils og bemalet, laserskåret stål

Der er sat ord på Godsbanen

På to af væggene i Godsbanens Foyer kan man opleve et kunstværk af Jytte Høy. Værket består af ord og sætninger taget fra hendes egen tekst Bane-fabel:

DU SER METALSLANGER OG TEATERMASKINER FOR ENDEN AF GROTTEN. DET ER SVÆRT AT FÅ ET OVERBLIK FOR DER ER GENNEMTRÆK OG UDLÆNGSEL OG STOPKLODS. DIN MODTANKE ER KAFFELANDSKAB OG DEN TREDJEVIGTIGSTE SØJLEHIMMEL. DU KOMMER PÅ SPORET AF EN ÅDAL I BETONDIS MED SOLPLETTER SOM DATOMÆRKER. HVEM GAV DET LYSHUL? HVEM ER DEN BETONHJERNE?

DER ER TANKEGODS I SIGTELINJEN FRA RANGERTERRÆNNET OG EN GRØN LINJE PEGER GENNEM TERMINALEN DIREKTE PÅ DIG. BLEV DU TRANSPORTERET GENNEM KULTURZONEN I EN SORT BOX, SLÆBT HENOVER JERNBANEGULVET TIL DETTE SYNTETISKE TELT? ER DU LYSET FOR ENDEN AF TUNNELEN?

Bane-fabel kommer til udtryk på Foyerens vægge; både støbt ind i betonen, direkte på væggene og i form af laserskårne stålskilte. Ordene og sætningerne er skrevet med store bogstaver i sort, grøn, rød og gul.

Kunstværkets ord og sætninger er bevidst flertydige og dermed åbne for fortolkning.

Jytte Høy skrev Bane-fabel, da Godsbanen var under ombygning forud for indvielsen i 2012. Hun lod sig både inspirere af stedets historie og af fremtidsvisionerne for Godsbanen. Det er vigtigt for hende, at kunst i det offentlige rum forbindes med det sted, det befinder sig.

Tilbage til Kunst på Godsbanen

Læs mere om kunstneren her:
www.jyttehoy.dk