søg menu

Åbne Scene

Work in process: AXIAL FIGURES

DATO: Torsdag d. 27. april
TID: Klokken 16
LOKALE: Åbne Scene
NÆRMESTE INDGANG: 3A
ENTRÉ: Gratis med tilmelding
KØB BILLET

Artist in residence: Wired Studio x Standard Practice

Residency: 18. – 28. april 2023

“Bevægelse på den vertikale akse skaber mulighed for at lave andre kropslige og rumlige kompositioner end et klassisk koreografisk format. Tyngdekraften trodses, samtidig med at den bliver tydeliggjort som allestedsnærværende faktor for al bevægelse.”


Vertikale undersøgelser – koreografi af krop og rum

AXIAL FIGURES skabes i et tværkunstnerisk samarbejde mellem den danske koreograf Simone Wierød, der er kunstnerisk leder af Wired Studio, og den engelske arkitekt Hugh Diamond, medstifter af arkitektfirmaet Standard Practice.

Med inspiration fra den klassiske stregtegning fra arkitektfaget vil duoen skabe en 3D-tegning i scenerummet gennem en scenografi af reb. Udgangspunktet for undersøgelsen ligger i en nysgerrighed på vekselvirkningen mellem fællesskab og individualisme, mellem stabilitet og risikovillighed, og den cirkulære opfattelse af konstruktion og dekonstruktion, der ligger heri.

I AXIAL FIGURES er rebets linjer, krydsninger og knuder vigtige medspillere i fortællingen, der bogstavelig talt tager dansen op til nye højder. Under dette residency vil fokus være på at sammenflette den koreografiske research med den bevægelige scenografi, og dermed eksperimentere med samspillet mellem koreografi af krop og rum.

Work in process visningen d. 27. april kl. 16 er gratis, men kræver tilmelding via billet her.

Spørgsmål? Kontakt trine@godsbanen.dk


in english

A vertical research – choreography of body and space

In AXIAL FIGURES, the ropes’ lines, crossings, and knots tell the story together with the performers. With bodies as weights, the ropes are woven on a large scale in an abstract image of coherence and interdependence.

The work-in-process performance on the 27th of april at 16 o’clock is free, please book your seat here .

Choreography Simone Wierød (DK)
Set design Hugh Diamond, Standard Practice (GB)