søg menu

Litteratur

Verdens Poesidag

DATO: Torsdag d. 21. marts
TID: KL. 15.30
LOKALE: Den Litterære Dagligstue
NÆRMESTE INDGANG: Fx 3H - eller følg de grønne fodspor
ENTRÉ: Gratis

Alle er velkomne til Verdens Poesidag i Den Litterære Dagligstue på Godsbanen, når vi torsdag d. 21. marts hylder nye poetiske stemmer og indkalder til møde for kommende POESIRØDDER.

PROGRAM:

15.30 – 16.30:
Oplæsninger fra Skrivekunstskolens elever inkl. pause. Der vil være lidt snacks og søde drikke.

16.30 – 18.00:
OPEN CALL og vegetarpizza

Er du mellem 18 – 35 år, og har du lyst til at blive en del af et nyt fællesskab med fokus på litteratur, kultur og medborgerskab? Så bliv hængende i sofaerne efter oplæsningerne til møde og pizza, fordi:

Vi søger 10 POESIRØDDER, som vil være med til at bygge Det Poetiske Kvarter op i fællesskab med hinanden og i tæt samarbejde med den skønlitterære vicevært, Linda Karen Prahl, og med både kulturaktører, beboere i Aarhus K, institutioner brugere og virksomheder m.fl.

Mette Steenberg fra Læseforeningen og skønlitterær vicevært i Det Poetiske Kvarter, Linda Karen Prahl J. vil fortælle lidt om mulighederne for Poesirøddernes virke i Det Poetiske Kvarter.

POESIRØDDERNE er en gruppe af frivillige med interesse for litteratur, kultur og medborgerskab, som i et uformelt fællesskab får mulighed for at prøve sig selv af i Det Poetiske Kvarter-projektet, både menneskeligt og fagligt.

Som poesirod får man et gratis “POESIRØDDER-kursus” gennem Læseforeningen og et tilhørende certifikat.

POESIRØDDERNE kan arbejde og lege med lige præcis dét, den enkelte enten brænder for eller er nysgerrig på at finde ud af noget mere om. Man kan arbejde både individuelt, i mindre grupper eller i det store fællesskab på de 10. Det afhænger af det, man gerne vil beskæftige sig med. Nogle vil måske lave små kunstfilm med ord, andre vil måske arrangere oplæsninger, nogle vil bygge noget konkret og andre vil måske lave skriveworkshops osv.

Det er det første hold af POESIRØDDER, der får lov til at sætte indholdet og kan som de første være med til at skabe en bæredygtig kultur for fællesskabet fremover.

Vi vægter særligt det fysiske fremmøde d. 21. marts, fordi vi tror på, at vi skal mødes og tale sammen og ikke modtage lange ansøgninger. Så kom og lyt med og snak med os, skriv dig op og spis pizza med os.

Er du forhindret i at komme og vil du bare helt vildt gerne i betragtning som poesirod, må du selvfølgelig gerne sende os en mail på kontakt@detpoetiskekvarter.dk, hvor du skriver et par linjer om dig selv.