søg menu

Musik

Udenfor/Indenfor – Aarhus Unge Tonekunstnere

DATO: Lørdag 31. august
TID: kl 16
LOKALE: Kedlen
NÆRMESTE INDGANG:
ENTRÉ: 100.-
Denne koncert med AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere har fokus på forholdet mellem menneske, by og natur. Komponisterne opfører selv værkerne.Som svar på festugetemaet “outside the norm” præsenterer vi publikum for lyde, I måske aldrig har hørt før: udvidede strygerteknikker, træinstrumenter og elektronisk bearbejdelse. Musikerne er i dialog med naturen (repræsenteret ved en træskulptur på scenen) og byen, hvilket inviterer til refleksion over det moderne menneskes forhold til begge dele.Arrangementet er en del af Aarhus Festuge
Kontakt: autdk.com

Opførte værker:

Anne Sophie Andersen: “Seasons” (2021) for soloviolin

Med videokunst af Cecilie Beck

“Seasons” er inspireret af årstidernes skiften og den vestlige astrologis dyrekreds. Musikken er bygget op omkring hvert enkelt stjernetegns karakteristika og personlighed og deres indbyrdes relationer. De fire elementer er repræsenteret musikalsk gennem udvidede strygerteknikker.

Både komponist og videokunstner er synæstetikere, og kunstnernes visuelle oplevelse af musikken er således udgangspunktet for udtrykket i både dans og billede.

Sofus Preisel: unthink.. Me (2023)

I klimadebatten er mennesket altid placeret i 1. person. Vi er til stede og har handlekraft. Omvendt italesættes naturen i 3. person. Det er noget man skal ud at finde (det er ikke her!), og det er ude i stand til at gøre noget selv. Det er noget man gør noget ved. Værket forsøger at udviske denne opdeling og lade disse roller fluktuerer – placere mennesket som 2. person og naturen som 1. person.


Matthew Grouse:
 “Keep still, the city can see you” (2022)

Værket blev oprindeligt skabt som en del af Duo Dan Nies “Home”-projekt, hvor udenlandske komponister bosat i Danmark blev bedt om at forholde sig til temaet om at slå rødder et nyt sted. Jeg besluttede at fokusere på ønsket om at falde ind i mængden, når man ankommer til et nyt sted, især impulsen til at undgå at blive set som anderledes eller fremmed. Værket har form som en stirrekonkurrence.