søg menu

Foredrag / seminar

Tyskland: dagen efter valget

DATO: Mandag 27. september
TID: 19.00-21.00
LOKALE: Remisen
NÆRMESTE INDGANG: 3C
ENTRÉ: Gratis
KØB BILLET

Den 26. september går tyskerne til stemmeurnerne i et valg, der vil påvirke hele Europa. Og dagen efter står Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus klar med de første analyser af valgets resultater.

Vi får besøg af Thomas Wegener Friis og Moritz Schramm fra Syddansk Universitet, der vil gøre os klogere på både de indenrigspolitiske, udenrigspolitiske og økonomiske konsekvenser af valget. Hvad er de indenrigspolitiske fremtidsudsigter i Tyskland, hvordan vil det påvirke forholdet til Danmark, hvad vil politikken over for EU være?

Moritz Schramm er ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet, hvor han forsker i tysk politik samt den tyske kultur- og samfundsudvikling, herunder forholdet mellem migration og kultur.

Han er netop aktuel med bogudgivelsen Kampen om midten – Tysk politik i det 21. århundrede.

Thomas Wegener Friis er ph.d. og lektor ved Institut for Historie på Syddansk Universitet og forsker i Den Kolde Krig, dansk-tyske forhold, militærhistorie, udenrigspolitik og tysk samtidshistorie.

Schramm og Friis vil hver især holde et oplæg, hvor de analyserer hvad den nye tyske regering vil medføre af ændringer. Efter oplæggene er der tid til, at publikum kan stille spørgsmål og diskutere.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding via linket.