søg menu

Foredrag / seminar

talk med keramiker Anne Mette Hjortshøj

DATO: Mandag d. 19. februar
TID: KL. 17-19
LOKALE: Kedlen
NÆRMESTE INDGANG: Fx 3A - følg de grå fodspor
ENTRÉ: Gratis
Mandag den 19. februar 2024 kl. 17-19 inviterer Århus Kunstakademi til talk med keramiker Anne Mette Hjortshøj i lokalet Kedlen på Godsbanen. Talken afholdes i forbindelse med projektet GenJord – Bæredygtig keramisk praksis.
Anne Mette Hjortshøjs talk vil tage udgangspunkt i hendes arbejde med lokale råstoffer. Et grundprincip hun har taget med sig fra sin tid i lære hos Phil Rogers i Wales.
Tilgangen til lokale råstoffer tog for alvor fart, da hun for 12 år siden flyttede ind som nabo til ruinen efter klinkefabrikken Hasle Klinker. Her var der adgang til Bornholms råstoffer, restprodukter fra den gamle fabrik samt sten og ler fra hele øen. Projektet har de kaldt Bornholm Wild Clay Research Projekt, og efter 12 år er de selvforsynende med lokale råstoffer. Samtidig har hun også fokuseret på andre aspekter af den grønne omstilling, hvor hendes el-ovne i dag kører på solenergi og i de træfyrede ovne brænder hun med træ fra kommunens skove.
På talken vil hun fortælle om, hvordan hun selv jonglerer mellem at bruge, hvad hun har af lokale råstoffer uden at gå på kompromis med æstetik og funktion samt fortælle om de udfordringer, det har givet undervejs.
Anne Mette Hjortshøj er uddannet fra Det Kongelig Akademis keramikafdeling på Bornholm i 2000.
Inden talken kl. 15.30 inviterer Huggeormen til besøg på deres nye område, hvor projekt FireFly bygger en ny ovn; Girel 3E som er en helt ny type bæredygtig brændefyret ovn udviklet i La Borne i Frankrig. Huggeormen er placeret bag Godsbanen i Den Grønne Kile ved Bygning K, cirka midt i mellem Godsbanen og Ringgadebroen.
Alle er velkomne og der er fri entre.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Bemærk: Talken bliver filmet.
Godsbanen, lokalet Kedlen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
GenJord er støttet af Statens Kunstfond, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Kulturministeriets udviklingspulje til lokal folkeoplysning, Oplysningsforbundenes Lokalforeningspulje samt Aftenskolernes pulje til Grøn Omstilling, Aarhus Kommune.
Læs mere om GenJord her: https://aaka.dk/genjord/