søg menu

Litteratur

Sapfo x 3 – oversættelse & debat

DATO: Fredag den 7. oktober
TID: Kl. 15.30-18.00
LOKALE: Vogn 1
NÆRMESTE INDGANG: 3H
ENTRÉ: Gratis
Vi hylder den græske digter Sapfo i oversættelse i forbindelse med Den Internationale Oversætterdag, Hieronymusdagen 2022!
Sapfo (630-570 f.v.t.) har de sidste par år været genstand for stor interesse, hvilket blandt andet har resulteret i hele tre gendigtninger på dansk: ‘Jeg er grønnere end græs’ (Klim, 2020), ‘Roser fra Piéria’ (Wunderbuch, 2020) og ‘Sapfo’ (Gyldendal, 2021). En sådan overflod af oversættelser er værd at fejre. Derfor har vi inviteret én af oversætterne bag hver af de aktuelle udgivelser – digter Mette Moestrup, filolog Rasmus Sevelsted og billedkunstner Mille Søndergaard – til en debat om oversættelsens væsen.
Undervejs vil vi høre flere forskellige bud på oversættelser og komme ind på, hvordan oversættere møder og transponerer et værk. Samtalen modereres af oversætterne Trine Søndergaard og Sidse Laugesen, og der lægges op til en hyggelig eftermiddag i uformelle rammer, hvor diskussion og nysgerrighed vil være de bærende elementer, også med publikums deltagelse.
Program
15.30: Velkomst og introduktion
15.45: Paneldiskussion – Sapfo i vores tid
16.30: Pause
16.45: Paneldiskussion – oversættelsens væsen
17.30: Efterfølgende snak, debat og afrunding
Arrangementet finder sted i Vogn 1 på Godsbanen og er åbent for alle med interesse for litteratur, oversættelse, sprog, kultur og formidling.
Kontakt: Aarhus Litteraturcenter, info@litteraturen.nu
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond, Dansk Oversætterforbund, Aarhus Kommune & Aarhus Litteraturcenter