søg menu

Musik

SANDRA BOSS + ARASH PANDI (IR) + SLØR VISUAL PERFORMANCE

DATO: Fredag 8. oktober
TID: 19:00/20:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3B
ENTRÉ: 100,-
KØB BILLET

Sandra Boss: LUFT

Live performance for MIDI-styret pibeorgel.
Sandra Boss arbejder i feltet mellem performance og installation, hvor maskiner og instrumenter omformes og opereres som skulpturelle lydobjekter. Med stykket “LUFT” er det “instrumenternes konge” – orgelet – der udforskes fra en helt ny vinkel. Med et specialbygget MIDI-styret pibeorgel, hiver Boss orglet ned fra sin piedestal i kirkerummet, hvor det normalt hører hjemme. Orglet er nu tilgængeligt for en nøjere udforskning af de mere overhørte lyde, der opstår i takt med instrumentets indånding og udånding. Ved at bruge selve instrumentets blæsermekanisme til at skabe rytmer, strukturer og forunderlige klange opstår et væld af organiske lyde.

Sandra Boss er uddannet fra DIEM (Dansk Institut for elektronisk musik), på Det Jyske Musikkonservatorium, og har senere lavet en Ph.D. i lydkunst.

Arash Pandi (in)

Arash Pandi er en iransk København-baseret elektronisk musiker, der har været aktiv på den europæiske elektroniske scene i snart 15 år. I sin musik sammenvæver han synthesizere og modular-effekter med klassiske persiske rytmer og melodier til fyldige, soniske tæpper. Kompositionerne spænder fra ambiente orkestrale flade over syntetiske eksperimenter til pumpende iranske pop beats. Pandi arbejder med musikalske konceptuelle narrativer, ofte med en kritisk vinkel på fx dyrevelfærd og klimabelastning eller en socio-politisk kritik af kulturarv.

Visuals af: SLØR Visual Performance

Ved at udforske fysiske materialer, objekter, lys og bevægelse skabes visuelle abstraktioner og mikromakro universer. SLØR Visual Performance er en visuel dialog, der kunstnerisk fortolker, omfavner og udfolder musikkens og tematikkens atmosfære og performernes udtryk og kunstneriske univers.

SLØRs udtryk er skabt ud fra kreative laboratorier, hvor de fundne materialer undersøges og deres struktur, overflader, fleksibilitet, grafiske udtryk, gennemsigtighed og farver omdannes til et kunstnerisk sprog. SLØR animerer objekter i realtid, placeret i rummet så publikum kan følge hele forvandlingen fra hverdagsobjekt til visuel kunst på scenen.

My Lambertsen er kunstneren bag SLØR Visual Performance. Hun har en tværkunstnerisk baggrund som vokalist, sangskriver og har komponeret både musik og video til scenekunst – inspireret af genren musik konkrete.