søg menu

Udstilling

Ditte Marie Frost: Reaktioner

DATO: 10. november - 19. januar
TID: Mandag-fredag kl. 8-16 eller efter aftale med kunstneren
LOKALE: Mellemrummet
NÆRMESTE INDGANG: 3F i Skovgaardsgade - eller føg de grønne fodspor i gulvet
ENTRÉ: Gratis

Ditte Marie Frost: Reaktioner
Den gennemgående tematik i udstillingen Reaktioner er et aktuelt opgør imod det, som anses for at være normalt og det, der anses for at være unormalt. Værket Net forestiller et stort spindelvæv, som bliver et symbol på vores velfærdssystem; borgernes sikkerhedsnet. Tanken med værket er at stille sig kritisk overfor sikkerhedsnettet, der skal gribe de mennesker, der adskiller sig fra de gennemsnitlige borgere.
Værkerne med overtitlen Organisk kemi er sammensat af kobber, eddikesyre, resin og pigment. Sammenblandingen af disse ting, giver værket et unikt, og mystisk udtryk. Motiverne er en blanding af menneskelige kropsdele, og monstrøse skabninger, som enten er ved at udvikle sig, eller ved at gå i opløsning. Værkerne afspejler en effekt, eller en reaktion på de omgivelser som man befinder sig i.

Ditte Marie Frost (hun/hende) er en dansk kunstner der er bosat i København. Siden hun blev færdiguddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2020, har hun arbejdet intensivt med sin praksis, som bevæger sig i krydsfeltet mellem maleri og skulptur. I sin kunst undersøger hun effekten af at sammensætte forskellige materialer. Kobber, jern, tekstil, eddikesyre, lim, maling, og resin, er alle elementer der går igen i Frosts praksis. Ved sammensætningen af disse materialer får værkerne et udtryk, som både er forførende og frastødende. Værkerne peger på et universelt modsætningsforhold mellem skønhed, grimhed, tiltrækning og væmmelse. Derudover arbejder Frost med en motivkreds der på samme måde pendulerer mellem det figurative og det abstrakte, det aflæselige, og det amorfe, det smukke og det uhyggelige. Med disse ambivalente udtryk forsøger Frost at afspejle sin egen opfattelse af den menneskelige psyke.
Frost havde i 2022 sin første soloudstilling i Nikolaj Kunsthal i København med titlen: Distance, distance. Senere samme år medvirkede hun i en gruppeudstilling for kvindelige kontemporære, malere I Rundetårn i København, med overtitlen Kassandras søstre – fremtidens malere hæver forbandelsen.

Foto: Jesper Nørbæk