søg menu

Andet

Poetisk Brevskrivning for Ytringsfrihed

DATO: Fredag 7. marts
TID: 16.00 - 19.00
LOKALE: Vogn 1
NÆRMESTE INDGANG:
ENTRÉ: Gratis
KØB BILLET
Som optakt til Kvindernes Internationale Kampdag inviterer Det Poetiske Kvarter og Dansk Pen til en aften med brevskrivning, oplæsning og samtale om kvindelige forfattere og skribenter verden over, som sidder fængslet på baggrund af deres ytringer.
Vi slutter aftenen med at sende brevene ud i verden!
Aftenen er gratis, men kræver tilmelding via billetlinket.
—–
Program:
16.00: Velkomst v. litterær vicevært, Linda Karen Prahl J.
Line-Maria Lång læser et kort uddrag fra et brev op.
16.15: Mille Rode og Line-Maria Lång taler med Puk Qvortrup om brevskrivning som litterær genre og som middel til håb, mod og ytringsfrihed.
17.10: Pause. Der vil være snacks, fredagsforfriskninger, kaffe og the.
17.25: Poetisk skriveworkshop v. Line-Maria Lång.
Skriv et kort, poetisk brev til en indsat kvinde i verden.
Brevene afsendes anonymt eller med et pseudonym. Brevene skrives som udgangspunkt på engelsk, men der er under workshoppen mulighed for at få sit brev oversat.
Det Poetiske Kvarter stiller papir og skriveredskaber til rådighed.
18.45: Afrunding og evt. oplæsning(er).
Mille Rode samler brevene sammen og sender dem herefter afsted.
19.00: Tak for i dag.
—–
Om de medvirkende:
Line-Maria Lång f. (1982) er en halv dansk og halv svensk forfatter, der både skriver til voksne og børn. Hun debuterede i 2009 med novellesamlingen Rottekonge. Har efterfølgende udgivet 5 bøger samt billedbogen Frank mig her, der fik Blixenprisen og blev nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Udvalgte bøger og tekster er oversat til græsk, tamil, engelsk, serbisk, spansk og svensk. Hun er uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur (2016-2018) Underviser i kreativ skrivning og historiefortælling. Har siden 2017 siddet i legatudvalget for Jan Sonnergaards mindelegat.
(Foto: Lizette Kabré)
Mille Rode er generalsekretær i Dansk PEN og BA i filosofi fra Københavns Universitet med fokus på politisk filosofi, herunder især spørgsmål om ytringsfrihed og civil ulydighed. Siden begyndelsen af 1980’erne har hun været engageret i græsrodsarbejde med fred og menneskerettigheder som omdrejningspunkt, bl.a. som medinitiativtager til dialogprojektet Next Stop Sovjet (1987-1989). Fra 1995 medlem og sekretær for Dansk PEN. Har bidraget til John Rawls’ politiske filosofi (NSU Press, 2009) og redigeret en række skønlitterære værker for forlaget Underskoven. Redaktør på størstedelen af Dansk PENs egne udgivelser.
Dansk PEN er en del af PEN International, en litterær organisation der promoverer bøger fra hele verden og forsvarer ytringsfriheden for skribenter af enhver art: forfattere, dramatikere, journalister, formidlere af viden, bibliotekarer, oversættere, redaktører etc. Vi ser det som en del af vores formål at forsvare retten til fri udøvelse af alle kunstneriske udtryksformer.
Navnet PEN er oprindelig en forkortelse for ordene Poets, Playwrights, Essayists, Editors & Novelists. I dag ytrer vores medlemmer sig gennem en langt bredere vifte af genrer, medier og fag, men betegnelsen for forfatterens vigtigste værktøj, pennen, holder vi fast i som et universelt tegn for friheden til at ytre sig.
Puk Qvortrup (f. 1986) er journalist og uddannet cand. public fra Aarhus Universitet. Hun arbejder som freelancejournalist og har flere års erfaring med at interviewe forfattere og kulturpersoner samt moderere forfattersamtaler. Hun debuterede i 2019 som forfatter med romanen ‘Ind i en stjerne’ og udkom i 2022 med romanen ‘Mand og Barn’.
(Foto: Martin Dam Kristensen)
—–
Poetisk brevskrivning for ytringsfrihed er blevet til i samarbejde med Dansk Pen. Det Poetiske Kvarter er et fællesskabende litteraturprojekt i Aarhus K og er støttet af Nordea-Fonden.