søg menu

Kursus / workshop

OKTOBER I STEN – STENHUGGERKURSUS

DATO: Lør 2. okt/ tors 7,14,21,28 okt
TID: Lør 10.00-16.00/ Tors 16.00-20.00
LOKALE: Skulpturværkstedpladsen HUGGEORMEN
NÆRMESTE INDGANG:
ENTRÉ: 900,-/1.125,-
KØB BILLET

Kurset er en mulighed for at bruge den til tider lidt anonyme oktober måned, til at lære, at bruge de grundlæggende værktøjer, der bruges i arbejdet med sten og samtidig udforske nye muligheder. I løbet af de 5 arbejdsdage er der tid til at nå igennem forskellige faser fra den grove tilformning til den finere efterbehandling. Der vil være individuel vejledning i værktøjer og metoder tilpasset de enkelte projekter. Fokus vil være på kalksten. De teknikker man lærer her kan let overføres til sandsten og marmor.
Der bliver arbejdet med hammere, forskellige typer mejsler, raspe, vinkelslibere med forskellige klinger og ligesliber. Det er også muligt at arbejde med lufthammer og dremmel. Da det er en kold måned vil der blive tilberedt et hurtigt varmt, sandsynligvis italiensk inspireret måltid på hverdagsaftnerne.
Undervisningen varetages af Mikkel Holm Torp der går på det Jydske Kunstakademi, er faglært Stenhugger fra Raadvad stenhuggeri og har en bachelor i billedhuggeri fra Accademia di Belle Arti di Carrara i Italien. Han har de sidste 3 år undervist i billedhuggeri på Salzburg Summer Academy i Østrig.

Tid Lørdag d. 2 okt. Kl. 10-16 og torsdagene d. 7, 14, 21, 28 okt. Kl. 16 – 20

Sted Skulpturværkstedspladsen HUGGEORMEN.
Efter kurset er det muligt evt. at leje sig ind hos Huggeormen, og fortsætte arbejdet. Nærmeste adresse er P. Hiort-Lorenzens Vej 19 A-D.

Pris (inklusiv materialer): 1.125 kr. for ikke medlemmer af BKF,
og for BKF medlemmer 900 kr.
Kurset er støttet af BKF’s Udvalg til Fordeling af Kulturelle Midler
samt Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje/Salling Fondenes genstartspulje.

Tilmelding: mikkelhtorp@gmail.com

Varighed:  1 dag á 6 timer 4 dage af 3 timer. Deltagere: 8 personer

Underviser
Mikkel Holm Torp (f. 1987) er optaget af den relation der opstår til et materiale, når man lærer det at kende ved at bruge længere tid med det. Han bevæger sig i et felt mellem krop, geologi, landskab og arkæologi. Han har boet og studeret i Carrara, hvor marmorbruddene omkring byen har skabt et internationalt kunstnermiljø samlet omkring arbejdet med sten.  Nu studerer han på det Jydske Kunstakademi og udforsker de muligheder der opstår ved at flytte sig over i en virkelighed, hvor sten og håndværk ikke er dominerende, men er en del af et spektrum af muligheder indenfor kunstnerisk virke.