søg menu

Foredrag / seminar

Når skriften ikke vil nøjes med at hviske – Et seminar om Yahya Hassans forfatterskab

DATO: Onsdag 30. september
TID: 13.30 - 17.00
LOKALE: Åbne Scene
NÆRMESTE INDGANG: 3A
ENTRÉ: 50 kr. / 30 kr. for studerende
KØB BILLET

Den 29. april 2020 mistede vi en af landets største digtere, der foruden at udvide poesiens grænser og muligheder også har været udgangspunktet for megen debat; både debatten om ham som kunstner, men også de politiske debatter, han har startet.

Yahya Hassan blev kun 24 år og nåede at skrive to skelsættende digtsamlinger, YAHYA HASSAN og YAHYA HASSAN 2. Debuten blev den bedst sælgende digtsamling i Danmarkshistorien, og med sin råbende poesi formåede han at skrive sig ind i landets litteratur- og kulturhistorie.

Litteraturen på Scenen og Aarhus Litteraturcenter stiller med dette seminar skarpt på Yahya Hassan som digter og hans brølende skrift. Hassan var mange ting, men han var først og fremmest digter, og derfor kommer seminaret til at handle om, hvad der står i bøgerne og hvordan.

Programmet består af en blanding af oplæg, debat og oplæsninger ved Hanne Højgaard Viemose, Shadi Angelina Bazeghi, Maja Lee Langvad, Kamilla Löfström, Mads Mygind og Peter Laugesen. Oplægsholderne vil tale om form, indhold og det aftryk, Yahya Hassan har efterladt på dansk poesi.

Program følger.

Arrangementet afholdes på Åbne Scene på Godsbanen og er støttet af Statens Kunstfond.

Grafik: Mira Liin.