søg menu

Musik

MØL

DATO: Lørdag 5. November
TID: Døre kl. 20:00, Koncert kl. 21:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3b
ENTRÉ: 180
KØB BILLET

Det er gået stærkt for det aarhusianske band MØL, der blander hidsig vokal og aggressiv black metal, med den drømmende atmosfære fra shoegaze-genren. En blanding, der giver et unikt lydbillede, og får den ellers så mørke stemning i black metal, til at lyde symfonisk smukt. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest blev debutpladen ’JORD’ fra 2018 et af årets helt store metaludgivelser og udråbt som ’Ugens album’ af det internationalt anerkendte metalmagasin Kerrang!, mens de på opfølgeren ’Diorama’ fra 2021 kom i selskab med navne som Slayer, Anthrax og Soilwork på det legendariske pladeselskab Nuclear Blast.

Det internationale gennembrud fik fart, før de for alvor overhovedet nåede at træde ind på den danske scene. Men med medlevende og overbevisende optrædener på Copenhell, A Colossal Weekend, Royal Metal Fest og flere headliner-shows rundt om i landet, er MØL for alvor blevet en spiller på den danske metalscene og et af de bands, man bare skal opleve live.

Support: St. Digue

St. Digue er et Darkwave/Industrial solo projekt skabt af københavnske musiker, Kasper Deichmann.

Hans lyd er mørk, tungsindig og forførende. Med æteriske synthesizere, hårdtslående trommemaskiner, dommedags-prægede elektroniske lydtapeter og dragende melankolske melodier, tager St. Digue lytterne med på en følelsesladet rejse gennem ensomhed og vemod. Med inspiration fra gotiske artister fra 80’erne, moderne elektronisk musik i undergrunden, samt hans black metal rødder skaber han en lyd, der uden tvivl er hans helt egen.

Hans live shows kendetegnes af hans minimale setup, forførende belysning og en elektrisk udstråling, der når langt ud over scenekanten. På mindre end 2 år har han spillet adskillige koncerter i Danmark med bl.a. MØL og Totem, samt udgivet 2 EP’er og debut albummet “Everything Hits At Once”, der modtog masser af ros og etablerede St. Digue, som et navn man skal holde øje med i den danske undergrund.

“Med intravenøs synthesizer males der flimrende billeder som låner fra både industrial og David Bowie. En næsten sjofelt distanceret vokal er tourguide igennem et ustabilt indre univers og smager af statisk elektricitet og en fascination af senfirser-æstetik. Det perfekte soundtrack at miste forstanden lidt til.”Devilution

Support: SYL

SYL er et gennemborende liveband opstået i en tid uden livemusik.

Det københavnske Post-Hardcore band blander det bedste fra punkens verden med indflydelser fra blandt andet Noise Rock og Hardcore.

Bandet opstod da de 2 venner Andreas (trommer) og Benjamin (vokal) vågnede efter en alvorlig brandert brygget på norsk punk og finsk pebermyntelikør og måtte konstatere at de begge havde ordet SYL tatoveret stort henover brystet.

Detaljerne om hvorfor det lige præcist var ordet SYL der skulle foreviges i blæk står fortsat hen i tågerne, men til gengæld havde de nu navnet på det band de endnu ikke vidste skulle eksistere.

Tekstuniverset berører alt fra ungdommens ængstelighed til maskulinitet og skrøbelighed imens Benjamin Clemens aggressive vokal trækker en melodisk tråd igennem det støjende bagtæppe.

Med et voldsomt udtryk og deres hårdtslående melodiske punk tager SYL dig med ind i et univers der opfordrer til at give følelserne frit løb…

Medlemmer:
Andreas Grønne (trommer), Benjamin Clemens (vokal), Benjamin Grønne (bas), Emil Adalsteinsson (guitar) & Gustav Brønnum (guitar).