søg menu

Teater Katapult

MOD TIL AT DRÆBE

DATO: 26. - 27. januar
TID: KL 19:30
LOKALE: TEATER KATAPULT
NÆRMESTE INDGANG: 3A
ENTRÉ: Inkl. gebyr Standard: 190,- Seniorer (65+): 140,- Studerende: 95,- Unge u. 25 år: 75,- Årskortholdere: 0,-
KØB BILLET

Sønderjysk strid mellem far og søn – af Lars Norén

MOD TIL AT DRÆBE er en følelsesladet historie om en søn og hans far. Lige fra begyndelsen står det klart, at der er noget, der ulmer under overfladen.

★★★★★★ “Mod til at dræbe er et must see, hvis man er til socialrealisme og psykologisk drama.” (Kulturtid)

Det hele bliver sat på spidsen, og forholdet mellem de to mænd kommer under pres, da sønnens kæreste dukker op. Hun får skubbet til det i forvejen skrøbelige forhold og åbner derved op for årtiers undertrykte følelser og minder …

★★★★★ “Vi bliver øjne i mørket, der overvåger Erik i det mareridt, han gennemlever.” (Jyllands-Posten)

Den dramatiske historie er baseret på den svenske succesforfatter og dramatiker Lars Noréns forestilling fra 1978. Selvom det er 41 år siden, han skrev stykket, er der stadigvæk masser af kød på historien, der centrerer sig omkring nogle af de kræfter, vi alle sammen kæmper med for at blive hele og selvstændige individer.

★★★★★ “Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen. Teater kan i sandhed være stærke sager.” (KOP Kultur)

Mellem ømhed og afsky

En markant faktor i forestillingen er sproget. I Teatret Møllens udgave taler faren og sønnen (Ole Sørensen og Thomas Jacob C. Rønne) både rigsdansk og sønderjysk. De får følgeskab på scenen af færøske Durita Dahl Andreassen, og sammen leverer de en nærværende forestilling, der pendulerer mellem ømhed og afsky.

★★★★★ “En stor det af dialogerne der bliver ført, foregår på sønderjysk.” Ungt Teaterblod
__

Gæstespil af Teatret Møllen // Instruktør Rasmus Ask // Dramatiker Lars Norén // Medvirkende Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne og Durita Dahl Andreassen // Lyddesign Johannes Smed // Lysdesign Stine Fumz // Scenografisk koncept Rasmus Ask og Nikolaj Mineka // Varighed 100 min. uden pause.