søg menu

Teater Katapult

MOD TIL AT DRÆBE

DATO: 10 - 11. maj
TID: 19.30
LOKALE: Black Box
NÆRMESTE INDGANG: 3H eller 3A
ENTRÉ: 190,-
KØB BILLET

Sønderjysk strid mellem far og søn – af Lars Norén

 

MOD TIL AT DRÆBE er en følelsesladet historie om en søn og hans far. Lige fra begyndelsen står det klart, at der er noget, der ulmer under overfladen.

★★★★★★ “Mod til at dræbe er et must see, hvis man er til socialrealisme og psykologisk drama.” (Kulturtid)

Det hele bliver sat på spidsen, og forholdet mellem de to mænd kommer under pres, da sønnens kæreste dukker op. Hun får skubbet til det i forvejen skrøbelige forhold og åbner derved op for årtiers undertrykte følelser og minder …


★★★★★ “Vi bliver øjne i mørket, der overvåger Erik i det mareridt, han gennemlever.” (Morgenavisen Jyllands-Posten)

 

Den dramatiske historie er baseret på den svenske succesforfatter og dramatiker Lars Noréns forestilling fra 1978. Selvom det er 41 år siden, han skrev stykket, er der stadigvæk masser af kød på historien, der centrerer sig omkring nogle af de kræfter, vi alle sammen kæmper med for at blive hele og selvstændige individer.


★★★★★ “Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen. Teater kan i sandhed være stærke sager.” (KOP Kultur)

Mellem ømhed og afsky

En markant faktor i forestillingen er sproget. I Teatret Møllens udgave taler faren og sønnen (Ole Sørensen og Thomas Jacob C. Rønne) både rigsdansk og sønderjysk.

★★★★★ “En stor det af dialogerne der bliver ført, foregår på sønderjysk.” Ungt Teaterblod

 

De to skuespillere som far og søn får følgeskab på scenen af færøske Durita Dahl Andreassen som sønnens kæreste, og sammen leverer de en nærværende forestilling, der pendulerer mellem ømhed og afsky.


“Das Publikum nimmt atemlos Anteil an diesem verstörenden Familiendrama, das unter die Haut geht. (Der Nordschleswiger)

Gæstespil af Teatret Møllen // Instruktør Rasmus Ask // Dramatiker Lars Norén // Medvirkende Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne og Durita Dahl Andreassen // Lyddesign Johannes Smed // Lysdesign Stine Fumz // Scenografisk koncept Rasmus Ask og Nikolaj Mineka