søg menu

Teater Katapult

LØSRIVELSEN

DATO: 13. september
TID: 19.30
LOKALE: Black Box
NÆRMESTE INDGANG: 3A + 3H
ENTRÉ: 190,-/140,-/95,-/75,-
KØB BILLET

Rigsfællesskabets sidste dag

Hvad vil der ske, hvis Grønland og Færøerne en dag løsriver sig fra Danmark? Hvilket dystopisk mareridt vil opstå imellem disse tre lande? Og hvilke følelser kommer der i spil, når verdens sidste kolonimagt endeligt giver slip? Vi skruer tiden frem til den dag i 2033 hvor løsrivelses-processen markeres officielt. Mennesker på alle niveauer i samfundet er involveret i denne dags praktiske afvikling.

LØSRIVELSEN handler om den fiktive dag i 2033 hvor Grønland og Færøerne løsriver sig fra Danmark. Centralt står 3 kvindelige studieværter i hver sit TV-studie der skal kommentere og styre dagen fra tidlig morgen til sen aften. De tre sidder i hver sin ende af Rigsfællesskabet og mødes aldrig, men deler skæbne i det øjeblik, teknikken invaderes af en kolonial dæmon, der får tiden til at gå i opløsning. Det tekniske uheld bringer os langt tilbage i tiden i en proces, som ingen levende kan kontrollere.

LØSRIVELSEN zoomer helt ind i menneskers drømme, frygt og dilemmaer og helt ud i det brede format i en art filmisk, magisk realisme. Det er visuelt og samtidigt intimt fortælleteater om et emne, som optager mange mennesker i Grønland, Færøerne og Danmark.

Tre landes paradoks

Teater- og performancekollektivet PARADOX, som består af kunstnere fra hele norden, undersøger hvilke følelser der ligger bag ønsket om selvstændighed, og hvad løsrivelsen kommer til at betyde – hvis den kommer – både for den enkelte og for landenes selvforståelser.

I Grønland og Færøerne er Rigsfællesskabet anderledes konkret. Her har man ikke den luksus at kunne fortrænge det. Man mindes om det hver dag. Rigsfællesskabet er en rest af kolonitiden, som udover at være administrativt forældet også er en påmindelse om dansk overherredømme i arktis. Samtidigt er der tætte og kærlige bånd mellem de tre lande. I sandhed et paradoks!