søg menu

Litteratur

Litteraturen som et mødested i klimakrisen

DATO: Onsdag d. 6. marts
TID: KL. 16-18
LOKALE: Vogn 1
NÆRMESTE INDGANG: Fx 3H - følg de blå fodspor
ENTRÉ: Gratis

Skønlitterær klimaaktivisme!

Onsdag d. 6. marts inviterer Læseforeningen alle interesserede til en tankevækkende og vigtig eftermiddag på Godsbanen i Aarhus. Temaet er klimalitteratur, og sammen skal vi snakke om, hvordan poesi, prosa og fælleslæsning kan bruges aktivt og aktivistisk i en verden, der brænder.

Du kender måske det med at tage et kig på din telefon, straks er der en nyhed, den er dårlig, den handler om klodens tilstand. Du bliver trist og modløs, du tænker på, hvad du skal stille op?

Så kom med til en eftermiddag i klimaets og i litteraturens navn. Der vil være oplæsning ved forfatterne Rasmus Daugbjerg og Siri Ranva Hjelm Jacobsen, og efterfølgende forfattersamtale om, hvordan de behandler og berører klimakrisen igennem kunsten.

Herefter er der fælleslæsning i mindre grupper blandt alle deltagende. Vi læser (klima)digte- og prosa, diskuterer og deler tanker – alt sammen faciliteret af en uddannet læseguide fra Læseforeningen i hver enkel gruppe.

Til sidst slutter vi af på bedste manér: med et bæredygtigt måltid mad, hvorefter vi går hjem med kroppene fulde af poesi og aktivistisk engagement.

Arrangementet er for alle og gratis.

Praktisk information:

Tid: d. 6. marts 2024 kl. 16.00 – 18.00 (mad fra kl 18.00)

Tilmelding: annaliv@laeseforeningen.dk (senest 28. februar)