søg menu

Udstilling

Life is Life Vol. III

DATO: August 2022
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18.
LOKALE: Foyer
NÆRMESTE INDGANG: 3A eller 3D (Spiselauget)
ENTRÉ: Gratis

Udstilling af tekstil- og billedkunstner Mette Rix.

I en tid, hvor verden står i flammer – både billedligt og bogstaveligt – kan det synes som en nemmere vej at låse døren og holde vejret, end at byde inspirationen og kærligheden, ja selve livet, indenfor. Life is Life III inviterer den villige, den nysgerrige og den modige til at åbne sig, til at samtale og dele. Dele det der betyder noget, og det vi nogle gange tager for givet.

”Hyldesten har det med at kunne løfte de tungeste læs..!” – Mette Rix

Life is Life III er et personligt og undersøgende eksposé af spændingsfeltet mellem valget, mødet og rejsen der forbinder dem. Udstillingen inviterer publikum til at lade sig forføre, til at undersøge og til at opdage. Opdage noget om sig selv, om livet og om det at hylde. Det er en invitation til at rejse gennem en række hverdagslige øjeblikke kurateret af Mette Rix, øjeblikke som på forskelligvis har en stemme i hendes historie. Som billeder i et familiealbum beretter hvert værk sin egen historie. Historier der berører de mest private og levende kapitler i Mettes liv. Hvert værk, hver en historie, repræsenterer en hyldest. En hyldest til tvivlen, til det tabte. Til følsomheden, lyset og Tove. Troen og fjordlandskabet. Til den signede dag og det at alt kan vendes.

Drevet af råt mod, i en dialektisk dans mellem tid og rum legerer, driller og spiller silke og glas på hinandens styrker og svagheder. De enorme tekstile installationer svæver gnidningsløst fra loftet, mens hinterglas malerierne komplimenterer de store højder og skarpe tektoniske samlinger der kendetegner Foyerens betón brut bygningsudtryk. Formgivet af Rix’s elegante streg – yndefuld, eksplosiv og personlig – og de sententiøse mellemrum hylder Life is Life III netop det, mellemrummene, der ligesom på rejsen ofte er lige så vigtige som stregen igennem hvilken historien manifesteres.

Til dagligt arbejder Mette Rix fra sit værksted på Godsbanen, og hele august måned har du muligheden for at møde hende i samtale og fælles oplevelse. Værkstedet på Kjeld Tholstrupsgade, indgang 3H (perron 3) er åbent for besøg fra kl. 13:00 i hele udstillingens åbningstid.

MEDLEM AF
BKF – Billedkunstnernes Forbund
KKS – 
Kvindelige Kunstneres Samfund

Se mere på www.metterix.com

Mette Rix i sit værksted. Foto: Per Bergmann
Foto: Per Bergmann
Foto: Jan Jul