søg menu

Foredrag / seminar

Kunsten at blive et ordentligt menneske

DATO: Tirsdag d. 24. oktober
TID: 18.30-20.30
LOKALE: Remisen
NÆRMESTE INDGANG: Fx 3A eller 3H - følg de grå fodspor i gulvet :-)
ENTRÉ: 195.-
KØB BILLET

Hvilke menneskelige værdier er vigtige for os i dagens Danmark? Hvilke dyder og laster har vi?

Ordentlighed er i vælten for tiden. Eller er det måske snarere manglen på ordentlighed, vi oplever? Vi er nemlig altid klar over, når ordentligheden er fraværende. Det ved vi, når vi siger til os selv eller andre: “Det kan man da ikke være bekendt!” Men hvad er ordentlighed? Har vi en fælles definition? Og hvad er den definition i givet fald?

I foredraget vil Pia Søltoft forslå, at ordentlighed bygger på syv dyder, du skal styre efter og syv laster, de syv dødssynder, du skal undgå. Lader du dig lede af hovmodet og tænker du, at du er din egen lykkes smed? Lader du nydelsen styrer din gøren og laden og tænker, at nok er aldrig nok? Så er du som folk er flest og styret af et par dødssynder eller to.

Foredraget vil stille skarp på dødssyndernes betydning for vores måde at leve på og opstille syv dyder, du kan lade dig lede af, hvis du vil være et ordentligt menneske. Denne aften får du et solidt udgangspunkt for at reflektere over, hvilke værdier, der skal være vigtigst i dit liv.

Om Pia Søltoft:
Pia Søltoft er præst og tidligere leder af Kierkegaard-centeret. Hun er forfatter til adskillige bøger om Søren Kierkegaard og medforfatter på Kunsten at blive et ordentlig menneske (2021).

Arrangeret af FOF Aarhus