søg menu

Musik

Kristian Leth

DATO: Fredag 14. Oktober
TID: Døre kl. 20:00, Koncert kl. 21:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3b
ENTRÉ: 150
KØB BILLET

Sidste år udgav Kristian Leth albummet ‘Stormen’, der fik forrygende anmeldelser og blev fast inventar på dansk radio. Allerede et år efter kommer første single fra hans kommende album, der er sat til udgivelse i efteråret 2022. Singlen kommer også i hælene på bogen ‘En vej ud af tågen’ der udkom i marts og er et slags memoir om hukommelse, barndom og kærlighed.

I forlængelse af albumudgivelsen tager Kristian til oktober på turné rundt i Danmark hvor han besøger 6 udvalgte byer, med sig har Kristian et stjernebesat band der live leverer et organisk og dynamisk lydbillede, hvor de sætter tyk streg under deres musikalske evner der er i topklasse.

’Danser alene’ er indspillet i København med et stjernehold af musikere. Christian Hjelm synger kor og bandet består af Jacob Funch (moi Caprice), Adi Zukanovic (Bisse, Oh Land), Jacob Haubjerg (Savage Rose, Trentemøller), Bo Rande (The William Blakes, Blue Foundation) og Rasmus Valldorf (Poul Krebs).

Hvor ‘Stormen’ pegede indad og omhandlede isolation og krise i et Corona-år, peger den nye single ‘Danser alene’ udad og fremad. Det selvbiografiske er stadig i fokus, og sangen fortæller en historie om en “verdensmand” der “skriver på to bøger”, men som ender med at danse alene.

Hvor ’Stormen’ blev indspillet under social distancing, med hver musiker i hvert sit eget studie, er sangene til den nye plade indspillet live i samme studie over en række indspilninger i løbet af det sidste år. Lydbilledet er også mere åbent, livespillet og energisk end den forrige plade.