søg menu

Musik

KALEIIDO

DATO: fredag 24. november
TID: Døre kl. 19:00, Koncert kl. 20:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG:
ENTRÉ: 190,-
KØB BILLET

Bag K A L E II D O står saxofonist Cecilie Strange og guitarist Anna Roemer, der har baggrund i henholdsvis jazz og pop/rock/indie. Duoen har allerede slået sit navn fast på den danske jazzscene med deres stemningsfyldte og rolige udtryk og livekoncerter med gæster, der tæller nogle af Danmarks førende improvisatorer. Musikken fører lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kalejdoskop og med deres radikale dogme om at intet er aftalt på forhånd, skubber de til grænserne for, hvad improviseret musik kan være.

K A L E II D O’s helt egen særegne stil har skabt begejstring hos publikum og ikke mindst hos anmeldere i ind -og udland. Radiostationen P8 Jazz har i særdeleshed omfavnet K A L E II D O, med bl.a. VOYAGE som Ugens Album ved udgivelsen. K A L E II D O vandt Carl Prisen i kategorien “Årets Komponist Jazz” i 2023, var nomineret til samme pris i 2021 og nomineret til Danish Music Awards Jazz i kategorien ”Årets Nye Navn” samme år. K A L E II D Os musik er desuden landet solidt på Spotify Editorial playlister såsom State of Jazz og Jazz Today og har som resultat høstet streams verden over.

Den 13. oktober udkommer K A L E II D O’s trejde album, der har fået titlen PLACES. Her er kalejdoskopet drejet i en mere elektronisk retning. Med en stigende interesse i lydkunst og soundscapes har duoen allieret sig med de fornemmeste musikere. Udover den anerkendte vokalist og komponist Hannah Schneider, som bl.a. er kendt for sin kunstnergruppe Philip I Schneider og sine anmelderroste soloalbums, har K A L E II D O sat den elektroniske multikunstner, Rumpistol i stævne. Rumpistol er kendt fra gruppen KALAHA og har adskillige anerkendte projekter i eget navn.

De øvrige gæster tæller Lars Vissing på trompet, som K A L E II D O i årevis har beundret for sit klanglige univers og brug af diverse effekter til at manipulere den akustiske lyd. Vissing begår sig bl.a. som førstetrompetist i DR Bigband og Aarhus Jazz Orchestra. Rasmus Sitarz er med på et hybridt trommesæt, som farver musikken både akustisk og elektronisk. Rasmus er den ene halvdel af den beatorienterede duo Yellow Spoon, som K A L E II D O har udgivet et fælles album med i 2021: The Nebula Session.

På Radar den 24. november vil det stjernespækkede lineup tælle:

Anna Roemer (K A L E II D O) – guitar
Cecilie Strange (K A L E II D O)  – saxofon
Hannah Schneider (Philip I Schneider) – vokal
Jens Berents Christiansen (Rumpistol)- elektronik & keys
Lars Vissing (DR Bigband + Aarhus Jazz Orchestra) – trompet
Rasmus Sitarz (Yellow Spoon) – trommer