søg menu

Teater Katapult

HR. X

DATO: 11.-12. januar
TID: 19.30
LOKALE: Black Box
NÆRMESTE INDGANG: 3A + 3H
ENTRÉ: 190,-/140,-/95,-/75,-
KØB BILLET

Tragikomisk forestilling om stress og omsorg

“Du starter dit arbejde, når de fleste går hjem. Og du lægger rigtig meget af dig selv i arbejdet. Du føler en total følelse af engagement. Indtil du endelig befinder dig, som jeg gjorde, i en tilstand af udmattelse.”

Mød den forjagede hjemmesygeplejerske og de ansigtsløse patienter, der skal krydses af på en liste, i HR. X – en forestilling der sætter fokus på stress og omsorgstræthed.

I næsten 100 år har politikere verden over, set på de nordiske lande som modelnationer. Danmark er i flere omgange blevet udnævnt til at være verdens lykkeligste land, men er grebet om lykken, ved at glide ud af vores hænder? Og hvad sker der med et samfund, når systemet spænder ben for dem, der ønsker at drage omsorg for andre?

Inspireret af virkelighedens sygeplejersker

I HR. X inviterer ensemblet Out of Balanz publikum med på en sort humoristisk og musikalsk rejse, der fører os ind i et univers fuld af poetisk skønhed og brutal humor.

Forestillingen er inspireret af samtaler med sygeplejersker og baseret på en sand historie om en sygeplejerske i hjemmeplejen. Sygeplejersken vil være anonym, men har delt sine erfaringer fra en travl hverdag fyldt med flere patienter end der er tid til at tilse, stress og udbrændthed.

Alle navne er ændret. Nogle karakterer er sammensatte eller fortolkede versioner fra interviewmaterialet. Nogle scenarier er fortættet, konsolideret og dramatiseret.