søg menu

Musik

Hôy La

DATO: Torsdag 4. november
TID: 20:00/21:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3B
ENTRÉ: 125,-
KØB BILLET

Hôy la er den norske producer og komponist Ingri Høyland, der har haft base i København de sidste mange år. Et musikalsk projekt, der vender de indre oplevelser af angst, vrede og sårbarhed til et sonisk univers. Som en fælles åbenbaring af, hvordan disse følelser deles blandt mange. Hôy La undersøger spændingerne i en verden, der individualiserer psykisk smerte. Gennem dissonans og opløsning, gentagelse og isnende sindsro bryder Hôy Las musik ind og tvinger det delte traume ud i lyset.

Hôy La startede med udgivelsen af ‘Please’ i 2018, en ulmende og sensuel, trip-hop-legende invitation til dine drømme. “Et track til whiskey, længsel og sene aftener” skrev Line Of Best Fit i 2018. Med de efterfølgende udgivelser etablerede Hôy La sig som en kunstner, hvis esoteriske æstetik kunne bringe den personlige smerte til overfladen; som eksempel med den døsige og hyperventilerende ‘Shame’ eller den storladne ‘Saturday’.

Hun byggede videre på udgivelsen af EP’en ‘X Heads’ med en række koncerter, inklusive Vegas Udvalgte, Øyafestivalen og Roskilde festival i 2019. I 2020 nåede hun at spille på Berghain i Berlin og at gennemføre en tour i Japan inden verden stoppede.

‘Milk And Honey’ er første track fra Hôy la’s debut album der udkommer senere i 2021. En debut co-produceret med Anders Bach, der har skubbet Høylands musik hinsides grænserne for de genrer, hun tidligere søgte at mestre. Disse musikalske eksperimenter roder op i alt det, som genrer og diagnoser forsøger at indhegne. Du kaster den galde op, der gav dig ondt i maven i alle disse år. Nu, hvor øjeblikket er her foran dig, indser du, hvordan denne smerte passer underligt godt til det smagfulde interiør, der omgiver dig. Albummet er en erklæring om gradvist at erkende kontinuiteterne i denne oplevelse: Med hvert nummer begynder de barrierer og kategorier, der før føltes så solide at sløres. I denne tåge er der åbninger. Mellemrum, hvor man måske kan rive et stykke af muren ned og langt om længe bevæge sig friere igennem verdenen.