søg menu

Åbne Scene

hereditary
/arbejdstitel

DATO: 16. - 19. august
TID: TBA
LOKALE: Åbne Scene
NÆRMESTE INDGANG: 3A
ENTRÉ: Vidensdeling: TBA

Artist in residence: Lydenskab

Lydenskab udvikler en ambitiøs og tankevækkende cli-fi opera om klimasorg.

Hereditary er en odyssé, der udforsker sorgen og bekymringerne hos et barn, der vokser op i en verden af mennesker, der har fejlet i kampen mod klimakatastrofe. Børns drømme er uendelige, dyrebare og universelle. Hereditary et værk, der ser klimakrisen fra barnets perspektiv. Det er en global fortælling om et barns fortvivlede og angstprægede drømme i en tilværelse med begrænsede fremtidsudsigter.

Hereditary konfronterer det mest presserende dilemma i moderne tid og giver en stemme til den generation, der vil blive tilbage til at håndtere den verden, vi vælger at efterlade dem med.

I 2020-2022 er Hereditary udvalgt som en del af det kuraterede program for eksperimenterende scenekunstprojekter på ÅBNE SCENE på Godsbanen i Aarhus. Dette fungerer som et kunstnerisk laboratorium, hvor Lydenskab eksperimenterer med og udvikler musikalsk udtryk, historiefortælling og brugen af materialer og teknologi. Laboratorierne giver mulighed for at udforske processen og skabe et værk i gensidig inspiration.

Det er vigtigt for os at sikre at den kreative vision bliver realiseret bæredygtigt – både miljømæssigt og socialt. I Lydenskab har vi sat fokus på at inkorporere en grundlæggende bæredygtig og holistisk tankegang i den kreative proces. Dette betyder, at vi vil arbejde innovativt og gentænke den måde, vi producerer forestillinger på: Vi skal tænke langsigtet og tage stilling til projekter vi engagerer os i på en ny måde. Vi bliver nødt til at kigge indad og konstant spørge os selv: Er det en bedre og mere ansvarlig måde at gøre dette på?

KOMPONIST OG LYDENSKABER: Laura Bowler
LIBRETTIST: Sam Redway
INSTRUKTØR: Katie Mitchell
DRAMATURG: Zoë Palmer
PERFORMANCE- OG BILLEDKUNSTER: Lilibeth Cuenca Rasmussen
ENSEMBLE , INITIATIVTAGER OG PROJEKTLEDELSE: Lydenskab

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen, Knud Højgaards Fond, Augustinusfonden og Ernst Von Siemens Foundation.

hereditary/worktitle is an ambitious and thoughtprovoking cli-fi opera that confronts the climate issue by exploring the youngest generation’s struggles with it.

hereditary/arbejdstitel