søg menu

Udstilling

Fotoudstilling: Michell Smedegaard Boysen

DATO: November 2022
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18.
LOKALE: Produktionsgangen
NÆRMESTE INDGANG: 3H
ENTRÉ: Gratis

Ræk mig din hånd, du kære

Man siger at øjet er sjælens spejl. Men hænderne kommer i løbet af et liv til at sige mindst ligeså meget om et menneskes liv og personlighed.

Det første møde starter ofte med et håndtryk.
Et håndtryk som efterlader et indtryk af det andet menneskes karakter og temperament.
Hvor hårdt klemmer man, og hvor længe? Men i særdeleshed er det en fysisk kontakt hvor man, hud mod hud, tydeligt kan mærke om det er en kødfyldt, ru hånd der er vant til fysisk arbejde, eller om den er blød og blid at mærke på. Hænderne er den eneste del af andre menneskers kroppe som det, i vores del af verden, er socialt acceptabelt at have fysisk kontakt med, uden forudgående kendskab til det andet menneske.

Billederne i denne serie er en række portrætter hvor fokus er meget isoleret omkring netop hænderne, hvilket giver et tydeligt indtryk af de portrætteredes personligheder, på trods af at man i nogle tilfælde slet ikke ser den portrætteredes ansigt.

Alle billederne er taget med analoge filmruller, og er forstørret på håndlavet fotopapir (til lejligheden), som er lavet ved at pensle flydende fotoemulsion på kraftigt kobberstikspapir.
Dette efterlader tydelige penselstrøg, som understreger at serien om hænder også er lavet af nogens hænder!

Michell Smedegaard Boysen er højskolelærer på Rødding Højskole, hvor han underviser i henholdsvis musik og analog fotografi.

Derudover spiller han i forskellige grupper og fotograferer, primært portrætter.

 

Fernisering d. 6. november kl. 13.

Kontakt og mere information:

Michell Smedegaard Boysen: kontakt@mellemtone.dk // www.mellemtone.dk