søg menu

Udstilling

Aftryk

DATO: Lørdag d. 11. december
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18.
LOKALE: Foyeren
NÆRMESTE INDGANG: 3A
ENTRÉ: Gratis

Håndgjort papirpoesi, der gør os opmærksomme på, at papir ikke bare er papir. 

Papirkunstner Gitte Lægård har i samarbejde med digter Carsten Réne Nielsen skabt værkserien Aftryk bestående af 8 unika digtværker i håndgjort præget papir. Dertil kommer 8 fotografiske iscenesættelser af værkerne printet på japansk bambuspapir. De i alt 16 værker udstilles i Godsbanens foyer i perioden 11.12.2021 til 31.01.2022.

Gitte Lægård har i flere år arbejdet indgående med den håndgjorte papirteknik, som hun har udfoldet i diverse kunst- neriske projekter. Særligt arbejdet med prægede motiver i hvidt papir – tryk uden sværte, hvor det er lyset og skyggen, der fanger det sarte relief – har Gitte været optaget af, og som er teknikken udfoldet i Aftryk. 

Gitte har inviteret digter Carsten Réne Nielsen til at skrive 8 digte, der forholder sig til papirværkernes fysiske og skrøbe- lige kvaliteter, og som lader begrebet aftryk være et gennemgående motiv. Herved forholder både tekst og teknik/udtryk sig til projektets titel, hvilket tilfører en smuk dobbelttydighed til værkerne.

Stof til eftertanke

Carsten Réne Nielsen har senest udgivet digtsamlingen Miniaturer (2021) og har en poetisk og surrealistisk stil, som står smukt til papirets sanselige, strukturerede flade og lille format. I en digital tidsalder, hvor tingene går stærkt, egner hans små skæve digte sig særdeles godt. De er hurtigt læste, men vækker stof til eftertanke.

Send en hilsen ud i verden og sæt flere aftryk

Foruden oplevelsen af de 18 udstillede værker får man som besøgende på udstillingen et postkort plus frimærke med sig hjem af de fotografiske værker printet på genanvendelige papirfibre fra den anerkendte tyske papirvirksomhed Gmund. Med postkortene opfordrer kunstnerne til, at man på gammeldags manér sender en hilsen ud i verden. Således sætter projektet flere aftryk og gør os bevidste om, hvad materialerne gør for oplevelsen af et værk, og det inspirerer flere til selv at prøve kræfter med den fascinerende og sanselige håndgjorte papirteknik.

Århus Kulturudviklingspulje har støttet projektet, og skriver således i deres begrundelse:

”Digtene er præget i hvidt papir – altså uden sværte.

Det fine og sarte relief-udtryk indfanger på nænsom vis digtenes stille univers”.

Kontakt og mere information:

Gitte Lægård: 26 73 88 44 / gittelaegaard@gmail.com www.gittelaegaard.dk @gittelaegaard