søg menu

Billedkunst

Fernisering: 2x Pihl

DATO: Søndag d. 2. oktober
TID: Klokken 15
LOKALE: Produktionsgangen
NÆRMESTE INDGANG: 3H eller 3G
ENTRÉ: Gratis

Den 2. Oktober kl. 15 inviterer Birgitte Bærentzen Pihl og Kasper Hemmer Pihl ind til fernisering af deres udstilling 2xPihl på Produktionsgangen.

 

Om udstillingen og kunstnere:

Lidt om kunsterne: 

I det Pihl’ske hjem er det normalt musikken der dominerer; hun er violinist i Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Mirakvartetten mm. – han er klassisk saxofonist i bl.a. Jutlandia Saxofonkvartet.

Men ved siden af alle tonerne, har de begge en passion for billeder; hun maler og tegner, mens han er optaget af analogt fotografi og mørkekammerets mysterier.

Musikken er en vidunderlig, men flygtig kunstform-” fortæller Kasper Hemmer Pihl Når koncertens sidste tone er spillet, er musikken alene en erindring. Måske er det derfor arbejdet med billederne tiltrækker os begge; med billederne får man et blivende udtryk.”

 

Birgitte Bærentzen Pihl arbejder som violinist i Århus symfoniorkester, men i sin fritid dyrker hun sin store passion tegningen. Hun lader sig inspirere at bl.a. nogle af de stykker symfoniorkestret arbejder med. For eksempel har hun lavet tegninger til Carl Nielsens store espressive symfoni “Espensiva”. Hun har også lavet tegninger til nogle af Halfdan Rasmussens tosserier, der er fulde af fantasi og farver og humor.

Materialerne hun bruger er tush, akvarel og oliekridt.

Hun har fået undervisning af bl.a. Århuskunstnerne Lene Noer og Jon Gislason.

Hun har tidligere udstillet på bl.a. i Musikhuset Århus, Den Sociale Højskole, Elsted Sognegård, Skjoldhøj kirke, Café Ziggy, Cafe Vestergade, Voldby Andelskasse, Brobjergskolen, Markus- kirken, Egå Sognegård, Engsøgård, Åby Bibliotek, Brabrand Sognegård, Hørning Sognegård m.fl.

 

Kasper Hemmer Pihl er klassisk saxofonist med base i Jutlandia Saxofonkvartet og som underviser på Kolding Musikskole og Det Jyske Musikkonservatorium. Ved siden af musikken arbejder han med fotografi. Det er det analoge der er i centrum og Kaspers billeder optages således på film og fremkaldes i mørkekammer, med brug af både traditionelle og eksperimenterende metoder.

Kasper har modtaget undervisning i fotografi af Claus Birch, Barbara Katzin og Niels Erhardsen.

Tidligere udstillinger på Viby Bibliotek, Brabrand Sognegård, Mimosa Foto, Hjortshøj Sognegård, Aarhus Symfoniorkester m.fl. Han har tillige udgivet flere fotobøger.

 

Kontakt: kasper.pihl@gmail.com

Fotografieret af Kasper Pihl