søg menu

Musik

EYES

DATO: fredag 12. maj - 2023
TID: Døre kl. 20:00, Koncert kl. 21:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3b
ENTRÉ: 140.-
KØB BILLET

EYES er trods deres unge alder fem erfarne musikere fra den danske metal- og hardcore-scene, og allerede med debutudspillet ‘Underperformer’ fra 2020 afspejlede de et orkester, der ikke bekymrer sig en døjt om, hvad fans, scene og folk i øvrigt måtte mene og forvente. Man fornemmer et kunstnerisk slægtskab med orkestre som Daughters, Pissed Jeans og Converge – alle bands som har startet med en bestemt lyd og over tid har ændret og udviklet deres musikalske vision betydeligt; noget EYES også selv sigter efter – og lykkes med.

Med opfølgeren ’Congratulations’ (3. februar 2023) har bandet i endnu højere grad end før fokuseret på melodi, mærkelige hooks og dybe grooves gennem de ti sange, der samlet set udgør en uforudsigelig, groft rockende og catchy hardcore-plade, knivskarpt produceret af Jacob Bredahl. Den præcise sangskrivning og musikkens umiddelbarhed sker dog uden at give afkald på det evigt lurende kaos, som er et grundelement i bandets lyd, stil og tilgang. Et kaos, som er en grundfølelse i selve bandets væsen; en eksistentiel uro, som slår ud og slår fra sig i forsanger Victor Kaas’s lyrik og levering af samme.

Mistillid mennesker imellem og konspirationsteorier, krig og miljøkatastrofe i horisonten, økonomisk forfald og stigende ulighed. Den vestlige verden anno 2023 ligger til grund for ‘Congratulations’ og EYES’ voldsomt udadreagerende sange. Fortvivlelsen er til at føle på, og den festlige anledning udebliver for alle andre end dem, der har set lyset. Måske er det på tide at smadre lortet og skabe noget nyt? Vi ses 12. maj på Radar!