søg menu

Litteratur

En samtale om dokumentarisme

DATO: Onsdag den 16. september
TID: 19:00
LOKALE: Vogn 1
NÆRMESTE INDGANG: Indgang 3A
ENTRÉ: Gratis
Vi har inviteret to skønlitterære forfattere og to forskere til at diskutere brugen af dokumentarisk materiale i deres bøger. Samtalen vil handle om dokumentarisme i litteratur, film og journalistik, brugen af viden i kunst og indsamlingen og bearbejdningen af levet liv i videnskab.

Hvordan laver forfattere research, og hvordan benytter de materialet i fx en roman? Hvilke æstetiske og politiske muligheder ligger der i en uren form som filmdokumentaren? Hvordan man kan udnytte sit eget liv i sin videnskab og arbejde videnskabeligt i andre formater end de traditionelle?

Til arrangementet ønsker vi at se nærmere på, hvad der sker når vi sætter kunstnere og forsker fra forskellige steder i dette brogede felt sammen. Hvad kan vi lære af hinanden? Hvilke ideer kan vi få når vi hører om de andres måder at arbejde på?

I selskab med forfatter Jörgen Gassilewski (Hastigheden, om folkemordet i Rwanda), medieforsker Alan O’Leary (The Battle of Algiers, om filmen af samme navn), antropolog Cecilie Rubow (Indendørsmenneskets natur, om nutidsdanskeres naturforestillinger) og forfatter, filminstruktør og billedkunstner Eva Tind (Kvinden der samlede verden, om zoologen Marie Hammer), vil vi således dykke ned i arbejdet med dokumentarisme.

Arrangementet finder sted den 16. november kl. 19:00 i Vogn 1 på Godsbanen i Aarhus.

Arrangementet er sponsoreret af Veluxfondens Writers in residence-ordning. Det vil være gratis at deltage i arrangementet. Samtalen vil foregå på engelsk.