søg menu

Scene

Circles and Swing!

DATO: D. 20.-21. maj 2023
TID: Begge dage kl. 13.00 og 16.00
LOKALE: Rå Hal
NÆRMESTE INDGANG:
ENTRÉ: 85-155,- + gebyr
KØB BILLET

Circles & Swing! viser, hvordan generationer forenes på tværs af kultur og alder med unge og ældre dansere. En kæmpe spejlkugle hænger ned fra loftet i en wire tæt på gulvet og sættes i svingninger.

Circles and Swing! er en danseforestilling som består af en meget stor spejlkugle, som hænger ned fra loftet i en wire faretruende tæt på gulvet. Unge og ældre dansere cirkulerer om spejlkuglen, som langsomt skifter karakter fra at være centrum for den rituelle og meditative vandring, til at blive skubbet til og suse gennem luften, som et farligt og potentielt dødbringende projektil. Spejlkuglen viser, ligesom Foucaults pendul, tidens gang, jordens rotation og sætter tiden og livet i perspektiv.

Circles and Swing! er bemærkelsesværdig, fordi den bringer både unge og ældre på scenen på samme tid. Denne måde at sætte flere generationer på scenen gør forestillingen nærværende og relevant for mennesker i alle aldre. Det Aarhusbaserede kompagni SVALHOLM har gennem årene dedikeret udviklet en signifikant visuel og bevægelsesæstetik, som opløser oplevelsen af tiden – fortid, nutid og fremtid. Det gør de på en måde, som skaber et smukt, håbefuldt rum for publikum.

Om SVALHOLM:

Nønne Mai Svalholm arbejder konceptuelt og tværkunstnerisk med dans, koreografi, lysdesign, skulptur og installations kunst. Nønne Mai Svalholm har siden 2015 arbejdet med at inkludere ældre borgere over 60 år som performere i hendes koreografiske praksis.

Medvirkende

Kunstnerisk leder og koreograf: Nønne Mai Svalholm

Dansere: Anna Thu Smidt, Ar Utke Acs, Nønne Mai Svalholm, Sisse Lunøe, Torben Axel Hartmann, Marian Kudahl, Birgitte Müller Larsen, Lissi Kok, Bertha Rising, Jette Rohde, Bodil Vind, Annelise Sejer Pedersen, Peter Østerby.

Scenografi og lysdesign: Nønne Mai Svalholm

Komponist: Morgan Hickinbotham

Konsulenter på forestillingen: koreograf og danser Mette Ingvartsen og kunstner Ed Atkins

Konsulent på scenografi og kostumer: KASPERSOPHIE

Støttet af Statens Kunstfond, William Demant Fonden og Godsbanen.

Co-produceret af Koreografisk Center DansiT og Rosendahl Teater i Norge.

Fotokreditering: Peter Ravnsborg