søg menu

Foredrag / seminar

Æstetisk Aktuelt: Kollektiv kraft

DATO: Tirsdag d. 20. september
TID: Kl. 16:30-18:00
LOKALE: Kedlen
NÆRMESTE INDGANG: 3H, 3A eller 3D
ENTRÉ: 90.- (Standard) // 45.- (Studerende+ung u. 25 år)
KØB BILLET

Til ÆSTETISK AKTUELT inviteres et lille panel af relevante kunstnere og fagpersoner til at diskutere et aktuelt tema i samspil med et interesseret publikum.

I denne udgave af Æstetisk Aktuelt stiller vi skarpt på temaet ”Kollektiv kraft”. Op gennem kulturhistorien har kunstneriske kollektiver ofte været toneangivende for nye kunstneriske strømninger. Men nye tværkunstneriske kollektiver, partnerskaber og netværk dukker op. Hvad er det for en kollektiv kraft som præger samtidens kunst og kultur? Hvad er det for en energi, skaberkraft og krydsbestøvning, der ligger gemt i kollektivet? Og hvordan arbejder man sammen i et fællesskab af individuelle kunstnersjæle? Det dykker vi ned i sammen med tre udøvende kunstnere, der deler ud af deres erfaringer og refleksioner om den kollektive kraft.

ÆSTETISK AKTUELT er Godsbanens eget nye arrangementsformat, der henvender sig og rækker ud til de mange aktører og professionelle kunstnere, der arbejder og producerer på Godsbanen og i resten af Aarhus – og i øvrigt alle, der har interesse i det, der rører sig i kunst og kulturfeltet lige nu. Her kan forskelligartede perspektiver komme i spil. Man søger ikke nødvendigvis konsensus, men kan også være enige om at være uenige.

DENNE GANG I PANELET:

Anders Brogaard, initiativtager bag Thy Music Collective

Anders er en af initiativtagerne bag musikkollektivet Thy Music Collective.

Thy Music Collective opstod i 2014 og er en sammenslutning af bands og artister fra Thy i Nordvestjylland. Kollektivet er dannet med det formål at styrke sammenholdet og det kunstneriske samarbejde mellem artister fra musikmiljøet i Thy, der i stedet for at være konkurrenter kan agere som hinandens sparringspartnere og støtter.

Anders har i flere været næstforperson i Thy Music Collectiv og sidder nu som suppleant og sparringspartner til bestyrelsen.

Desuden har Anders selv en baggrund som musiker bl.a. som guitarist i rockbandet Artificial Brothers og har i flere år samarbejdet med Alive Festival i Thy, der har den fine vision at vise, at store kulturoplevelser og meningsfulde fællesskaber gror der, hvor idéerne og engagementet er.

I dag arbejder Anders som projektleder og kommunikationsansvarlig ved konsulentbureauet VOLCANO A/S. Med rødderne dybt forankret musikmiljøet og et stort netværk af kreative skabere arbejder Volcano i dag med at skabe byudvikling og communities gennem kultur, kreativitet og fællesskaber.

Ditte Lyngkær, billedkunstner

Ditte er uddannet ved Konsthögskolan i Malmö i Sverige. Hun har været medlem af en række kollaborative og kuratoriske grupper, bl.a. udstillingsstedet rum46 i Aarhus og samarbejdet med kunstnerkollektivet Flux Factory, som er et international netværk af kunstnere med base i Queens, New York.

Ditte bor og arbejder i Aarhus som selvstændig billedkunstner, udstillingskurator, underviser og kunstrådgiver. Hun arbejder ofte med andres fortællinger, når hun skaber sine værker. Hun kalder sin arbejdsmetode seriel og research- og dialogbaseret, fordi hun ofte gør brug af samtaler og interviews, som hun lader sig inspirere af.

Sidste år udgav Ditte en podcast om etno-kunst, hvor hun undersøger forholdet mellem kunst og etnografi ved at tale med antropologer, kunstnere og kuratorer stiller hun spørgsmål som: Hvad kan kunsten fortælle os om at være menneske? Og hvad siger den om den kultur den er blevet skabt i?

Astrid Hansen Holm, iscenesætter i kunstnerkollektivet Vontrapp

Astrid Hansen Holm er iscenesætter og dramaturg og er involveret i flere kunstneriske skabende kollektiver og kompagnier. Astrid har i de sidste 10 år været en af de drivende kræfter i det kunstnerkollektiv Vontrapp. Kunstnerkollektivet Vontrapp er en tværkunstnerisk gruppe, der arbejder med at skabe stedspecifikke, publikumsinddragende forestillinger og installationer med afsæt i scenekunst, musik, billedkunst og arkitektur.

Desuden er Astrid en del af performance kollektivet, Ruby Gamache, som sammen med teatret Får 302 skabte forestillingen ”TYK”, der blev nomineret til en Reumert for årets særforestilling 2021.

Kontakt og mere information: Godsbanen // Trine Sørensen trine@godsbanen.dk // 2633 0901

____

Det praktiske:

ÆSTETISK AKTUELT: Kollektiv kraft

DATO: TIRSDAG D. 20. september

TID: KL. 16.30 – 18.00

LOKALE: Kedlen

NÆRMESTE INDGANG: 3B

ENTRÉ: 90 KR (INKL. ET GLAS I BAREN) + GEBYR

BILLETTER PÅ BILLET.GODSBANEN.DK

Anders Brogaard
Ditte Lyngkær
Astrid Hansen Holm