søg menu

Foredrag / seminar

ÆSTETISK AKTUELT: IMMERSIV LYD

DATO: Tirsdag d. 23. august
TID: Kl. 16.30 - 18
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3B
ENTRÉ: 90 kr (inkl. et glas i baren) + gebyr
KØB BILLET

Til ÆSTETISK AKTUELT inviteres et lille panel af relevante kunstnere og fagpersoner til at diskutere et aktuelt tema i samspil med et interesseret publikum.

I denne udgave af Æstetisk Aktuelt stiller vi skarpt på den immersive lyd. Hvordan skaber vi omsluttende lydoplevelser? Hvordan giver den teknologiske udvikling mulighed for nye soniske og rumlige udtryksformer? Og hvad er det lydoplevelsen kan, når den suger os ind i et andet univers og omslutter os?

De seneste år er der kommet større og større fokus på at dyrke den immersive lydoplevelse eksempelvis inden for computerspillenes opsugende lyduniverser, iscenesatte koncertoplevelser, lydinstallationer eller audioteaterets ekstra lag på de synlige omgivelser og vanlige lydlandskaber.

Til at inspirere samtalen bliver Æstetisk Aktuelt denne gang gæstet af:

Martin Aagaard Jensen
Booker og projektleder på spillestedet Radar. Martin er optaget af, hvordan de nye teknologiske muligheder for 3D-lyd kan styrkes og give nye perspektiver på koncertoplevelsen. På Radar har Martin bl.a. sammen med Between Music afholdt seminaret Immersive Sound Seminar sidste år på Spot.
Se det her på Youtube

Sara Topsøe-Jensen
Kunstnerisk leder af Carte Blanche/Art og listening. Sara har gennem flere år været toneangivende indenfor det sensorisk teater og har de seneste år arbejdet med immersive lydbilleder bl.a. sammen med præster, musikere, performere, sundhedspersonale og psykisk sårbare.
Se mere her

Søs Gunver Ryberg
Komponist, lydkunstner og liveperformer, som gennem sit arbejde med den elektroniske lyd bl.a. har arbejdet med immersiv lyd til computerspil, installationer og mere performative koncertoplevelser.
Se mere her.

Program
16.30-17.30: Paneldebat og samtale
17.30-18.00: Uformel samtale og et lille glas

Pris 90 (+ gebyr) inkl. en forfriskning

Køb billet på billet.godsbanen.dk

ÆSTETISK AKTUELT er Godsbanens eget nye arrangementsformat, der henvender sig og rækker ud til de mange aktører og professionelle kunstnere, der arbejder og producerer på Godsbanen og i resten af Aarhus – og i øvrigt alle, der har interesse i det, der rører sig i kunst og kulturfeltet lige nu. Her kan forskelligartede perspektiver komme i spil. Man søger ikke nødvendigvis konsensus, men kan også være enige om at være uenige.

Kontakt og mere information:
Godsbanen // Trine Sørensen
trine@godsbanen.dk // 2633 0901

Martin Aagaard Jensen
Søs Gunver Ryberg. Foto: Emil Hornstrup Jakobsen
Sara Topsøe-Jensen