søg menu

Musik

AddisAbabaBand

DATO: Lørdag 13. november
TID: 20:00/21:00
LOKALE: Radar
NÆRMESTE INDGANG: 3B
ENTRÉ: 150,-
KØB BILLET

AddisAbabaBand er et stort orkester fra Aarhus, som spiller intenst og svingende afro-beat. Det er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest er en skarp og sammentømret hornsektion, som støttes af en superswingende bass/gui/keys gruppe på en bund af besnærende beats.

Bandet har spillet et væld af koncerter siden da. Både på regionale spillesteder landet rundt, på festivaler, og i udlandet. Et af bandets højdepunkter var et menneskehav på Roskilde Festival 2018.

Musikken skrives og arrangeres i fællesskab. Dette gør AddisAbabaBand til et fantastisk liveband, og det samlede input skaber en uimodståelig energi på scenen. Med improvisation som den bærende kraft skabes et rum, hvori alle kan danse væk sammen. I 2019 udkom pladen II, som var den 2. studieplade i rækken af 4 udgivelser. Pladen har vundet statens kunstfonds pris for årets bedste musik, og er blevet indstillet til Carl Nielsen prisen. Derudover er AddisAbabaBand blevet nomineret til Årets Danske Rootsnavn ved DMA Roots 2020.

Kunstfondens legatudvalg skriver under overskriften Årets bedste musik: “Når musikken er bedst, er den personlig, og nytænkende og har de håndværksmæssige færdigheder på højeste niveau […] der på smukkeste vis henvender sig til og vil noget med publikum og samtiden”

Kristeligt Dagblad skriver: “Få i Danmark spiller kosmisk dansemusik som AddisAbabaBand.”

GAFFA skriver: “Alt i alt er musikken som en eksotisk rundrejse, der animerer til sanselig dans og videre udforskning af verdens vidundere.”

JAZZblog: “Dansk afrojazz aldrig har lydt bedre. Det er skramlet og skarpt. Det er afro og Århus.”

Rytmegruppe: Martin Robert Madsen – Trommer // Jens Peter Møller – Bas // Mikkel Govertz -Guitar //Jesper Rasmussen – Guitar  // Simon Gorm – Orgel/synth //Preben Kaels -Percussion/Violin //Feike van der Woude/Percussion //Christian Dietrichsen/Percussion

Blæser holdet: Olaf Johannes – Tenorsax //Christian Tscherning – Trombone // Marco Dania -Saxofoner/Fløjte //Scott Westh – Trompet