søg menu

Udstilling

En måske sand Aarhushistorie

DATO: 18. september - 30. oktober
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18.
LOKALE: Trinbrædtet
NÆRMESTE INDGANG: 3G
ENTRÉ: Gratis

Det Eventyrlige Selskab præsenterer: En måske sand Aarhushistorie

Fernisering 18/9

Anya Winqvist og Astrid Stegeager varetager Det Eventyrlige Selskab med kontor på Godsbanen. Sammen med fire skoleklasser og dele af et tidsapparat stykker vi en historie sammen af fakta og fantasi. Måske er den sand, det ved vi ikke helt, men det gør heller ikke så meget. Historien, som udspiller sig i Aarhus år 2030, udstiller vi i Trinbrædtet fra 18/9 til slutningen af oktober, og du er varmt velkommen til fernisering og popcorn den 18/9.

Du kan følge processen med at samskabe historien på www.instagram.com/deteventyrligeselskab fra 30. august.

Om Gudrun

I Det Eventyrlige Selskab har vi en grundlægger ved navn Gudrun. Historien fortæller at hun en aften i efteråret 1945, på en gåtur i Guldsmedgade, fandt stumper af et maskineri i en ruin. Hun fandt efterhånden ud af, at når hun holdt stumperne i hånden, så tænkte hun større og klarere – næsten som hun fik historier i hovedet. Hun stiftede Det Eventyrlige Selskab med formål at komme frem til sagens kerne – hvad det var for et apparat. Resten af historien får du når vi ses ved lejlighed.

Om Anya

Anya Winqvist er kunstner, illustrator og forfatter, og har en lang baggrund indenfor public service for børn, både fra SVT, SR og UR i Sverige, samt fra DR Ramasjang. Anya er medlem i Dansk Forfatterforening, og har bl.a. læst Børnekultur i samtid ved Stockholms universitet, samt Creative Writing for børn og unge.
Hun arbejder med co-creation og børns medbestemmende, og tager FNs konvention om barnets rettigheder højst seriøst. Eksempler på dette er podcasten Læsehjørnet samt udstillingen Det dér kunst.
www.winqvist.dk

Om Astrid

Astrid Stegeager er antropolog, pædagog og oplevelsesaktør, og har en lang baggrund indenfor arbejdet med at støtte børn og unge i at udtrykke sig gennem kunst. Astrid er projektansvarlig på Kreativ barndom og oplevelsesaktør for Salaam Film og Dialog, og har bl.a. læst på DPU Aarhus om børns kognitive udvikling, trivsel og sociale dannelse gennem kreative processor og kunstudfoldelser.
Hun arbejder med mødet mellem børn med forskellig baggrund og opvækst, og tror på en bedre verden hvis vi er nysgerrige på hinanden frem for bange og usikre. Derudover er hun fortaler for børns ret til at udtrykke sig, blive lyttet til, og til at blive taget seriøst.

Projektet er støttet af Slot- og Kulturstyrelsens pulje for Kunstneriske sommeraktiviteter 2021.

www.deteventyrligeselskab.dk

Gudrun