søg menu
TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT
22.01.2025

Nyt sæsonbaseret spisested på Godsbanen

Til februar åbner et nyt spisested på Godsbanen i Aarhus. Godsbanen ligger i den nye bydel Aarhus K, som står for kultur, kreativitet, kulturhistorie og knudepunkt. Det nye spisested tager udgangspunkt i det lokale og stedets særlige værdier. Det ses både i navnet GODS, i indretningen, i prisniveauet og i maden.Med fokus på lokale sæsonvarer bliver GODS et folkekøkken og et mødested, hvor der er plads til alle. Gods skal være et sted, hvor de arbejdende folk fra Godsbanens værksteder, arrangementsgæster og de sultne restaurantsgæster alle mødes under samme tag. Et sted for både hverdagsmøder og store begivenheder som mærkedage, festivaler og firmaarrangementer.

GODS tilbyder enkle, velsmagende og genkendelige retter lavet primært på danske råvarer. Det betyder, at der vil være stort fokus på at bruge råvarerne, når de er i sæson, samt fermentering og syltning, så disse ingredienser også kan bruges i løbet af vinteren. Ligeledes vil drikkekortet byde på så mange danske producenter som muligt.

Bag GODS står Food Family Group, som driver flere gastronomiske steder i Aarhus, Ebeltoft og København og tidligere også drev Spiselauget på Godsbanen.

“GODS skal være et sted, hvor man træder ind og føler sig som en del af lokalmiljøet og et kreativt, gastronomisk og kulturelt fællesskab. Et sted med plads til store og små selskaber, hvor rummet inviterer til nærvær og samvær omkring maden” siger Mads Poulsen, der sammen med Christian Castenskiold-Klixbüll står bag Gods.

Ny indretning med fokus på kunst og kreativitet

De seneste par måneder er der blevet tegnet, boret, malet, lagt nyt gulv og flyttet rundt, så både køkken og spisested fremstår nyt og ambitiøst.

”Stedets værdier er tydelige i både mad, indretning og stemning. Råvarer stammer fra marker og hav omkring Aarhus. Indretningen byder på både lokalt designede møbler og genbrug. Nye kunstværker er lokalt produceret, nogle endda skabt af materialer fra det østjyske landskab. GODS bliver et sted, hvor historie, fællesskab og kreativitet går hånd i hånd og tilsammen skaber en unik oplevelse for både lokale og besøgende”, udtaler Marianne Grymer Bargeman, direktør for Godsbanen.

Kvalitet er et nøgleord for stedet, fra retternes enkelthed, smag og præsentation til indretningens sammenhæng og de kunstværker, der omgiver gæsterne. Håndlavet æstetik er en central del af stedets identitet – fra måltiderne til unikke detaljer, der inviterer gæsterne til selv at være skabende.

Klar til at åbne i februar

Spisestedet renoveres i løbet af januar og åbner d. 3. februar. I løbet af februar vil de sidste detaljer i form af interiør og kunstværker komme på plads, så der kan afholdes en åbningsfest i de færdigindrettede lokaler i løbet af marts.

GODS vil være åbent alle dage, og kommer til at servere morgenmad og frokost alle ugens dage, samt aftensmad fra mandag til lørdag. Derudover vil der være flere kioskvarer samt mad og drikke, der nemt kan medbringes i værkstederne og til kulturarrangementer på Godsbanen.

Ønsker man at afholde private selskaber eller større begivenheder som fester, konferencer eller andre arrangementer, kan man allerede nu kontakte Gods på info@restaurantgods.dk

Udvalgte retter samt priser

På GODS skal det være muligt at spise og drikke til en meget skarp pris. Derfor kan man blandt andet se frem til at en kop kaffe til 15 kroner, en øl 25 kroner, et glas vin til 45 kroner, en kartoffel/porresuppe til 21 kroner eller en frokostbakke til 100 kroner.
Se det fulde menu- og drikkekort

For yderligere information, kontakt:

Direktør Mads Poulsen, Food Family Group: mads@foodfamilygroup.dk / 23 82 95 82
Direktør for Den Selvejende Institution Godsbanen, Marianne Grymer Bargeman: mgb@godsbanen.dk / 22 71 25 50