søg menu
TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT
05.07.2022

Velkommen til tre nye medlemmer af Godsbanens bestyrelse

Aarhus Kommunes rådmand for Kultur og Borgerservice,  Rabih Azad-Ahmad, har udpeget to nye medlemmer til Den Selvejende Institution Godsbanens bestyrelse; Søren Friis Møller og Gunvor Ganer Krejberg. Herudover er Louise Lærke Porsborg Gatten trådt ind i bestyrelsen.

Rådmandens valg af de to nye medlemmer har bl.a. taget højde for de indsigter, der er kommet via analysen af Godsbanen i august 2021. De er udpeget for en periode på fire år med mulighed for forlængelse.

Søren Friis Møller er PhD i kulturledelse og har bl.a. baggrund som underviser på CBS og Filmskolen. Han var involveret i processen omkring Godsbanens tilblivelse og kender derfor baggrund og historik særdeles godt. Han har et indgående kendskab til kulturledelse, bestyrelsesarbejde, kulturforbrug og meget mere og bliver en god sparringspartner for både bestyrelse og ledelse.

Gunvor Ganer Krejberg er forfatter og tidligere forperson for Aarhus Kommunes kunstråd i perioden 2018-2021. Som forperson stod hun bl.a. i spidsen for kunstrådets evaluering fra 2020, ”En ny kultur”, der anbefalede kulturforvaltningen at iværksætte analysen af Godsbanen.

Ud over de udpegede er Louise Lærke Porsborg Gatten  trådt ind i Godsbanens bestyrelse. Hun bringer nye, stærke kommunikationskompetencer med sig ind i arbejdet. Louise Lærke Porsborg Gatten er Kommunikationskonsulent og arbejder blandt andet med program, partnerskaber og kommunikation for Aarhus Kommunes Biblioteker på Dokk1.

Bestyrelsesformand Peter Rønnow udtaler: Vi er meget glade for at byde Søren, Gunvor og Louise Lærke velkommen i bestyrelsen. Vi ved, at deres stærke fagligheder og forskellige profiler vil spille rigtig godt ind i den samlede bestyrelse, og at de vil bidrage væsentligt til at styrke den gode udvikling, som Godsbanen er inde i lige nu.

Godsbanen siger også stort tak til de afgående medlemmer: De foregående rådmandsudpegede; Susanne Toftgaard Nielsen og Rune Kilden samt bestyrelsesmedlemmerne Michael Larsen og Mia Fuglsang Holm for deres store indsats og engagement i arbejdet for Godsbanen.

Udover Peter Rønnow (formand) og de nye medlemmer har Godsbanen også fortsat Laura Hay Uggla, Lars Steen Pedersen og Rasmus Therkildsen i sin bestyrelse, og til efteråret indtræder endnu et nyt medlem.

///

OM SØREN FRIIS MØLLER

Søren Friis Møller har ledet projekter, processer og institutioner på kulturområde siden begyndelsen af 1990’erne. Han er BA i Teatervidenskab, MMD og har en PhD i ledelse på kulturområdet. Han sidder i bestyrelsen for bl.a. Teater Momentum, Østerbro Teater, Tempi, Kitt Johnson X-Act og driver konsulentvirksomheden culturaldemocracy. I Applaus underviser han, og han er ekstern lektor på CBS/IOA og KU/IKK. Siden 2009 har han været gennemgående underviser på Kunst- og Kulturlederuddannelsen, der nu udbydes af KP på Kulturværftet i Helsingør.
Jeg har haft den store fornøjelse at være involveret i processen omkring Godsbanens tilblivelse siden begyndelsen, og glæder mig over alt, hvad der er sket hver gang jeg kommer forbi. Det er superspændende at få lov at bidrage til at tage Godsbanen det næste stykke sammen med en stærk bestyrelse og en inspirerende og topkompetent ny leder. – siger Søren Friis Møller

OM GUNVOR GANER KREJBERG

Gunvor Ganer Krejberg er forfatter, formand for Dansk Forfatterforenings Aarhusgruppe og medstifter af Den Kreative Skole Aarhus. Fra 2018-2021 har hun været formand for Aarhus Kommunes Kunstråd og har før det siddet i bestyrelsen for Teatret Svalegangen og endvidere arbejdet på Teater Refleksion. Oprindeligt er hun uddannet Cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og Kunsthistorie og har en fortid som underviser i Virksomhedskommunikation på BSS Aarhus Universitet.
Når man har et hjerte der brænder for kunsten og kulturen i Aarhus, så har Godsbanen helt oplagt en særlig plads. Godsbanen står jo et vildt spændende sted lige nu. Med en nyansat leder, der er klar til at sætte sit præg på Godsbanen fremtid og med Kulturforvaltningens frugtbare analyse af institutionens potentialer og mulige retninger. Derfor er det også en stor ære og vildt spændende at få lov til at byde ind i det arbejde netop nu og jeg glæder mig særligt til at kunne bidrage positivt med mit indblik i kunstnernes arbejdsvilkår i byen. – siger Gunvor Ganer Krejberg

OM LOUISE LÆRKE PORSBORG GATTEN

Louise Lærke Porsborg Gatten har arbejdet med PR, kommunikation og partnerskaber de sidste 10 år for Dokk1 og Aarhus Bibliotekerne. Hun har sideløbende et særligt fokus på internationale netværk og kulturudvikling. Hun har tidligere haft et mediebureau, der blandt andet beskæftigede sig med branding af kultur og aarhusiansk erhvervsliv. Louise er uddannet Cand. Mag i Oplevelsesøkonomi og har en BA i Nordisk Sprog og Litteratur og Begivenhedskultur.
Godsbanen er et helt unikt og magisk sted, der konstant tester, bevæger og skubber til kunst- og kulturlivet. Jeg glæder mig meget til at bidrage til at alle Godsbanens historier bliver fortalt både lokalt, nationalt og internationalt. Vi går en spændende fremtid i møde og jeg ser virkelig frem til at tage fat i Godsbanens yderligere udvikling sammen med en ny og visionær leder og en dedikeret  bestyrelse – siger Louise Lærke Porsborg Gatten.

Se hele Godsbanens bestyrelse 2022-2026

Gunvor Ganer Krejberg. Privatfoto.
Louise lærke Porsborg Gatten. Foto: Emily Ebsmark
Søren Friis Møller