Residencyi Berlin

Kunstnere fra Region Midt kan nu søge om at komme på arbejdsophold i Berlin

Aarhus Billedkunstcenter og erhvervsmanden Jørn Tækker har siden marts arbejdet sammen om at skabe en helt ny residence-ordning, hvor kunstnere fra Region Midt kan komme på arbejdsophold i Berlin. Samarbejdet har nu resulteret i Tækker AIR Berlin, hvor Jørn Tækker stiller 2 lejligheder og et stort atelier i et kunstnerisk miljø til rådighed i bydelen Kreuzberg.

Hensigten med residency-ordningen er, at kunstnere fra Region Midt på deres arbejdsophold i Berlin får styrket deres muligheder på den danske og tyske kunstscene.

Leder af Aarhus Billedkunstcenter Anja Raithel glæder sig over den ny residency-ordning.

“Aarhus Billedkunstcenter arbejder jo for at skabe bedre muligheder for billedkunstnere i Aarhus bl.a. ved at styrke lokalt, nationalt og internationalt netværk. Det er meget generøst, at Jørn Tækker (Tækker Group) har valgt at støtte kunstnerne ved at stille to lejligheder og to arbejdsrum til rådighed i Kreuzberg i Berlin,” siger hun.

Open Call

Allerede nu kan alle kunstnere (performere, forfattere og billedkunstnere) med tilknytning til Region Midtjylland ansøge om residence i Berlin. Ansøgningerne vil blive bedømt i et samarbejde mellem Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Litteraturcenter og Aarhus Scenekunstcenter.

De tre centre lægger vægt på, at de kunstnere, som får ophold, har en høj kunstnerisk kvalitet, og at de er interesserede i netværk med det danske og tyske kunstliv. Det forventes også, at man deler ud af sine erfaringer, når man vender tilbage fra opholdet.

Første periode man kan søge om, går fra den 1. september 2014 til februar 2015, og næste periode er fra marts til august. Der er ansøgningsfrist til første periode den 5. august 2014, og næste ansøgningsfrist er den 1.december. Svaret fra de tre centre til første runde kommer den 11. august 2014.

Tidshorisonten for et ophold er en til to måneder. Egenbetalingen for el/vand/internet vil ligge på cirka 600 kroner pr måned pr. lejlighed.

For mere information, kontakt:

taekkerAIRBerlin(at)gmail.com

Anja Raithel/leder af Aarhus Billedkunstcenter: 4012 3890 (dog ikke fra 7. juli til 3. august)

Jette Sunesen / Leder af Aarhus Litteraturcenter: 2920 9044 (dog ikke hele juli måned til 3. august)

Kasper Egeholm/ Leder af Aarhus Scenekunstcenter 4034 4008 (dog ikke hele juli måned til 3. august)