OPEN CALL: ÅBNE SCENE 2020

Invitation til scenekunstprojekter // søg om kuratering til Åbne Scenes program i hele 2020

ANSØGNINGSFRIST: 1. APRIL 2019 kl. 23.59

In English // What is Åbne Scene?

Hvad er Åbne Scene?

 • Åbne Scene på Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus er et risikovilligt scenerum, der understøtter og nærer den professionelle, kunstneriske kompetence, og er et sted, hvor eksperimentet og processen har plads.
 • Åbne Scene tilbyder gode scenekunstneriske faciliteter i en teknisk veludstyret black box (16 m x 15 m – loftshøjde 7 m til rig), hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Der er tilknyttet en teknisk stab til scenen, der kan være til hjælp og give sparring i processen.
 • Åbne Scene tilbyder alsidige residency-muligheder – for såvel kunstnerisk udveksling og dialog, som produktions- og værkstedsfaciliteter og overnatning i gæsteværelser.
 • Åbne Scene prioriterer projekter ud fra tre overordnede kriterier – se herunder.
 • Robert Karlsson Photo by Jens Peter Engedal

  UDVIKLING af kunstværker eller kompetencer

  Åbne Scene prioriterer projekter, der er i undersøgende, udviklende, afprøvende faser med henblik på at skabe materiale, kunstnerisk udveksling, ny erfaring eller viden indenfor sit felt, og som har behov for et forløb i netop en black box.

  VIDENSDELING i nye formater

  Åbne Scene søger nye, overraskende formater for vidensdeling af den kunstneriske proces – såvel processuelle nedslag som effekten af eksperimenterne. Ud over de klassiske scenekunstformater som visninger og præsentation af forestillinger, kunne det således være workshops, seminarer, netværksmøder, kunstnermøder, videodokumentation, podcasts, videnskabelige artikler, mentorship for andre kunstnere eller noget helt andet. Åbne Scene prioriterer projekter, der engageret deler det, der genereres i forbindelse med et kurateret forløb, med omverdenen.

  INTERAKTION med lokale kreative miljøer og Godsbanen

  Åbne Scene giver mulighed for samarbejder, sparring og netværk i det øvrige pulserende, kreative kraftcenter Godsbanen. Åbne Scene prioriterer projekter der forholder sig til Godsbanens mange udfoldelsesmuligheder og aktivt og opsøgende interagerer med de lokale, eksisterende kunstneriske og kreative miljøer.

  Hvem kan søge?

  Aktører fra det professionelle scenekunstfelt, herunder også interdisciplinære kunstprojekter med behov for et forløb i en black box.

  Hvad kan der søges om?

  Der kan søges om både korte og længere forløb på Åbne Scene i hele 2020 (januar-juni + august-december).

  Der kan ikke søges om kontante midler, men om scenerum og – efter behov – overnatning i et eller flere af Godsbanens ti gæsteværelser (kaldet Kupeerne), supplerende produktionslokaler (fx mindre øvelokaler) samt teknisk bistand og sparring (timer ved scenens teknikerteam).

  Hvordan søger man?

  Du skal søge om kuratering til Åbne Scene via AnsøgningsPortalen (du skal bruge dit NemID for at logge ind).

  Du kan se en vejledende pdf-version af ansøgningsskemaet her.

  Hvordan udvælges projekterne?

  Charlotte Aaby og Trine Søresnsen. Foto: Teodora Biberovic // Kulturmagasinet Fine Spind

  Den daglige ledelse og administration af Åbne Scene varetages af Den Selvejende Institution Godsbanen ved Charlotte Aaby og Trine Sørensen – der begge er uddannet cand.mag. i Dramaturgi og Medievidenskab og som begge har baggrund i scenekunstbranchen.

  Åbne Scenes program kurateres på baggrund af det årlige open call af Charlotte Aaby og Trine Sørensen i samråd med et rådgivende panel af eksterne scenekunstnere/fagpersoner, som i denne ansøgningsrunde består af:

  Line Tjørnhøj. Komponist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Arbejder kollaborativt og tværæstetisk. Har bl.a. modtaget den prestigefyldte Carl Nielsen Pris og det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Hendes værker er opført af verdenskendte ensembler som Ars Nova Copenhagen, Theatre of Voices, Center for Contemporary Opera, New York og Gøteborgsoperaen.

  Hanne Trap Friis. Instruktør, leder og producent i Teater FreezeProductions. Har iscenesat et væld af forestillinger i Danmark og har de seneste syv år samarbejdet med bl.a. Grønlands Nationalteater. Udover at skabe ny dramatik arbejder hun også med scenekunstneriske laboratorier. Modtager af Årets Scenekunstpris i Aarhus i 2013.

   

  Jens Christian Jensen. Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling. Administrator og rådgiver ved Performing Arts Platform, der arbejder for at samle netværket omkring det aarhusianske scenekunstmiljø. Han har tidligere arbejdet i Slots- og Kulturstyrelsen, Københavns Internationale Teater og ved Projektcentret i Dansehallerne i København.

  Hvornår får jeg svar?

  Ansøgere får svar ca. seks uger efter ansøgningsfristen – i medio maj 2019.

  Kontakt

  Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

  Charlotte Aaby
  +45 4185 6680
  charlotte(at)godsbanen.dk

  Trine Sørensen
  +45 2633 0901
  trine(at)godsbanen.dk

  Åbne Scene
  GODSBANEN
  Skovgaardsgade 3
  8000 Aarhus C
  www.aabnescene.dk