Nyt kuratorteam på Godsbanen

Rethinking MATTER præsenterer The Tactile – den første af 3 udstillinger

Fra januar til juni 2017 arrangeres 3 udstillinger med og om samtidskunst i Foyeren på Godsbanen. Under overskriften Rethinking MATTER udforskes kunstens materie; de materialer der former, hvad kunst er, gør og kan være. Udstillingerne undersøger samtidskunstens brug og gentænkning af materialer og rejser spørgsmålet om hvordan kunst kan indbyde til nye indsigter i den måde vi omgås materialer og interagere med vores omverden på?

Udstillingsrækken skydes i gang d. 6. januar kl. 17.00-19.00 når den første udstilling The Tactile åbner. Gennem en række værker, der alle rummer en stor grad af taktilitet, undersøger udstillingen hvordan samtidskunsten bruger og eksperimenterer med materialer og derigennem muliggør en særlig sanselig erfaring eller oplevelse. Værkerne forholder sig alle til materialitet på en nytænkende og særlig sanselig måde, og derigennem vækkes og aktiveres beskuerens krop og sanser, gennem udstillingens forskelligartede værker.

The Tactile præsenterer værker af en række nationale og internationale kunstnere:
Line Busch (DK), Alysha Creighton (CAN), Hanne G., Rieko Hotta (DE), Christian Saucedo (MEX) og Mariko Wada (DK).

Kuratorteamet bag Rethinking MATTER består af kunsthistorikerne Pamela Grombacher, Nana Bendix Hansen og Sasha Rose Richter.

Du kan læse mere om udstillingerne, følge med i up-coming events og læse blogindlæg fra kuratorer og kunstnere på www.rethinkingmatter.com eller på Facebook

Udstillingerne er blevet til i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter og støttes af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Godsbanen.

Billedarkiv