Kuratorerne

Kurateringen af forestillinger/projekter i 2018 varetages af Trine Sørensen og Charlotte Aaby, begge dramaturger og ansat i Godsbanens administration.

Vi arbejder på at udvikle Åbne Scenes profil fra august 2018, og yderligere information herom følger her på siden.

Kuratorernes arbejde består i at vurdere og udvælge ansøgninger om at spille på Den Åbne Scene. Udvalgte projekter får stemplet/titlen ’Støttet af Åbne Scene’. Støtten kan fx bestå i:

  • Hel eller delvis betaling for brug af Åbne Scene.
  • Hel eller delvis betaling for brug af prøvelokaler på Godsbanen/Brobjergskolen.
  • Tilskud til teknikertimer
  • PR-timer
  • Tilskud til gæstelejligheder

Spørgsmål til kurateringen? Kontakt: aabnescene(at)godsbanen.dk

Tidligere kuratorer

2015 - 2017: Dorthe Hansen Carlsen

Skuespiller / performer / coach.

Jeg glæder mig til at kunne byde publikum indenfor til forestillinger og processer, hvor kunstnerne både raffinerer og udfordrer teatret som kunstform. Fx gennem måden, hvorpå publikum inddrages – hvad enten det er i den skabende eller udøvende proces.

Dorthe blev udpeget af Aarhus Scenekunstcenters bestyrelse.

Klik her for at se pressemeddelelsen fra 28. august 2015, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad og Aarhus Scenekunstcenters bestyrelsesformand, Esben Rahr Gotfredsen, byder Dorthe og Jacob velkommen. Åbner som pdf i nyt vindue.

2015 - 2017: Jacob Stage

Danser / koreograf /  skuespiller / fotograf / filmklipper.

Jeg glæder mig til … at kunne sætte Åbne Scene på landkortet som scenen, hvor scenekunsten anno 2015 og frem præsenteres med store armbevægelser, højt til loftet og tæt på publikum.

Jacob blev udpeget af rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Klik her for at se pressemeddelelsen fra 28. august 2015, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad og Aarhus Scenekunstcenters bestyrelsesformand, Esben Rahr Gotfredsen, byder Dorthe og Jacob velkommen. Åbner som pdf i nyt vindue.

2012 - 2015: Joan Naldal

Joan Naldal er cand. mag i Dramaturgi, projektledelse og Dansevidenskab. Hun har læst ved Universiteter i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Spanien. Joan har siden hen arbejdet både i Stockholm og Bruxelles som projektleder for scenekunst, litteratur, musik og kunst.

Joan var udpeget af daværende rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen for september 2012 – august 2015.

Læs Anne-Mette Hoffmann-Christiansens interview med Joan Naldal om kuratorernes visioner for Åbne Scene.

2012 - 2015: Jesper Rasmussen

Billedkunstner og rektor for Det Jyske Kunstakademi, Århus. Arbejder i sit kunstneriske virke med arkitektur, rum og scenografi. Medlem af Århus Kommunes Kunstråd 2000-2004, Akademiraadet 2002-2008 og Statens Kunstfonds Indkøbs- og Legatudvalg 2008-2010.

Jesper var udpeget af bestyrelsen for Aarhus Scenekunstcenter for september 2012 – august 2015.