søg menu

OPEN CALL // ÅBNE SCENE 2021

IN ENGLISH

Invitation til scenekunstprojekter //
Søg om kuratering til Åbne Scenes program i hele 2021.

NB! Ansøgningsfrist til Åbne Scenes Open Call udsættes til 1. maj 2020 //

Vi ved, at mange i det frie scenekunstfelt er under stærkt pres i disse usædvanlige og vanskelige tider. Af den årsag har vi besluttet at forlænge vores Open Call til Åbne Scenes 2021 program;

NY ANSØGNINGSFRIST ER DEN 1. MAJ 2020 kl. 23.59

Hvad er Åbne Scene?

  • Åbne Scene på Kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus er et risikovilligt scenerum, der understøtter og nærer den professionelle, kunstneriske kompetence, og er et sted, hvor eksperimentet og processen har plads.
  • Åbne Scene tilbyder gode scenekunstneriske faciliteter i en teknisk veludstyret black box (16 m x 15 m – loftshøjde 7 m til rig), hvor der er tid og frihed til at udvikle, udveksle og undersøge. Der er tilknyttet en teknisk stab til scenen, der kan være til hjælp og give sparring i processen.
  • Åbne Scene tilbyder alsidige residency-muligheder – for såvel kunstnerisk udveksling og dialog, som produktions- og værkstedsfaciliteter og overnatning i gæsteværelser.

Åbne Scene prioriterer projekter ud fra tre overordnede kriterier:

UDVIKLING af kunstværker eller kompetencer
Åbne scene prioriterer projekter, der er i undersøgende, udviklende, afprøvende faser med henblik på at skabe materiale, kunstnerisk udveksling, ny erfaring eller viden indenfor sit felt, og som har behov for et forløb i netop en black box.

VIDENSDELING i nye formater
Åbne Scene søger nye, overraskende formater for vidensdeling af den kunstneriske proces – såvel processuelle nedslag som effekten af eksperimenterne. Ud over de klassiske scenekunstformater som visninger og præsentation af forestillinger, kunne det således være workshops, seminarer, netværksmøder, kunstnermøder, videodokumentation, podcasts, videnskabelige artikler, mentorship for andre kunstnere eller noget helt andet. Åbne Scene prioriterer projekter, der engageret deler det, der genereres i forbindelse med et kurateret forløb, med omverdenen.

INTERAKTION med lokale kreative miljøer og Godsbanen
Åbne Scene giver mulighed for samarbejder, sparring og netværk i det øvrige pulserende, kreative kraftcenter Godsbanen. Åbne Scene prioriterer projekter der forholder sig til Godsbanens mange udfoldelsesmuligheder og aktivt og opsøgende interagerer med de lokale, eksisterende kunstneriske og kreative miljøer.

KONTAKT

Godsbanen følger naturligvis retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og myndighederne angående COVID-19 og er derfor lukket foreløbigt til og med den 13. april. Lukningen gælder hele huset, herunder også Åbne Scene.

For at vi kan komme bedst gennem denne svære tid, har Godsbanen valgt at hjemsende sit personale, herunder også Åbne Scenes. Personalet må i hjemsendelsesperioden desværre ikke arbejde hjemmefra.

I hastetilfælde kan du kontakte info@godsbanen.dk / +45 2522 1210 (mandag – fredag kl. 9.00-15.30). Hvis din henvendelse drejer sig om Åbne Scenes Open Call kan du også ringe til dette nummer i åbningstiden og personalet i den anden ende vil hjælpe dig, så godt de kan.

Mail
info@godsbanen.dk

Tlf.
+45 2522 1210 (mandag – fredag kl. 9.00-15.30)

Åbne Scene
GODSBANEN
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
www.aabnescene.dk

SÅDAN SØGER DU
Du søger om kuratering til Åbne Scene via AnsøgningsPortalen (login med NemID).

SE ANSØGNINGSSKEMA SOM PDF

Hvem kan søge?
Aktører fra det professionelle scenekunstfelt, herunder også interdisciplinære kunstprojekter, med behov for et forløb i en black box.

Hvordan søger man?

Du skal søge om kuratering til Åbne Scene via AnsøgningsPortalen  (brug NemID for at logge ind).

Hvad kan der søges om?
Der kan søges om både korte og længere forløb på Åbne Scene i hele 2021 (januar-juni + august-december).
Der kan ikke søges om kontante midler, men om scenerum og – efter behov – overnatning i et eller flere af Godsbanens ti gæsteværelser (kaldet Kupeerne), supplerende produktionslokaler (fx mindre øvelokaler) samt teknisk bistand og sparring (timer ved scenens teknikerteam).

Hvordan udvælges projekterne?
Den daglige ledelse og administration af Åbne Scene varetages af Den Selvejende Institution Godsbanen ved koordinator- og kuratorteam Charlotte Aaby og Trine Sørensen – der begge er uddannet cand.mag. i Dramaturgi og Medievidenskab og som begge har baggrund i scenekunstbranchen. Åbne Scenes program kurateres på baggrund af det årlige open call af Charlotte Aaby og Trine Sørensen i samråd med et rådgivende panel af eksterne scenekunstnere/fagpersoner, som i denne ansøgningsrunde består af sceneinstruktøren Hanne Trap Friis og komponist og iscenesætter Line Tjørnhøj. Kuratorteam og panel får yderligere – som en del af udvælgelsesprocessen – sparring fra Performing Arts Platform (ved Charlotte Mors og Jens Christian Jensen).

  • Line Tjørnhøj. Komponist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Arbejder kollaborativt og tværæstetisk. Har bl.a. modtaget den prestigefyldte Carl Nielsen Pris og det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Hendes værker er opført af verdenskendte ensembler som Ars Nova Copenhagen, Theatre of Voices, Center for Contemporary Opera, New York og Gøteborgsoperaen.
  • Hanne Trap Friis. Instruktør, leder og producent i Teater FreezeProductions. Har iscenesat et væld af forestillinger i Danmark og har de seneste syv år samarbejdet med bl.a. Grønlands Nationalteater. Udover at skabe ny dramatik arbejder hun også med scenekunstneriske laboratorier. Modtager af Årets Scenekunstpris i Aarhus i 2013.
  • Performing Arts Platform. Læs mere her.

Hvornår får jeg svar?

Ansøgere forventes at kunne gives svar i medio maj 2020.
NB! Der tages forbehold for omstændigheder i forbindelse med den nærværende COVID-19-epidemi, der kan forårsage længere svartid end forventet.