søg menu

Billedkunst

Udstilling: 100% Aarhusianer?

DATO: 26. april - 17. maj
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18.
LOKALE: Det gamle grafiske værksted
NÆRMESTE INDGANG: 3G
ENTRÉ: Gratis

100% Aarhusianer? er 100 portrætter i tekst og billede af 100 aarhusianske skolebørn, fra tre forskellige skoler og tre forskellige klassetrin.

Se billeder fra åbningen 26. april

I en tid, hvor et selvportræt hedder en ”selfie” og hvor børn og unge dagligt definerer sig selv igennem billeder taget med deres mobiltelefoner, er billederne i denne udstilling skabt i et kreativt samspil mellem børnene selv og en professionel fotograf. Billederne bestræber sig derfor på at skabe et andet afsæt for et selvportræt end det ”perfekte” billede til de sociale medier. Eleverne søger gennem poseringer, og med udvalgte genstande som betyder noget for dem, at fortælle noget om sig selv.

Eleverne har skrevet deres egne tekstportrætter, hvori de fortæller hvem de er, igennem beskrivelser af deres familie, bopæl, skole, venner og interesser.

Ved at arbejde med sin egen historie som individ, menneske og barn i Aarhus igennem egne tekstportrætter og kreative fotoportrætter, styrkes elevernes selvforståelse. Samtidigt lærer de nye sider af deres klassekammeraters historier og baggrund.

Udstillingen giver dermed en unik indsigt i hvad det vil sige at være barn i Aarhus i dag.

Udstillingen er skabt som en del af 100% Fremmed? Danmarksrejse 2019, hvor udstillingen i perioden 4. april – 28. april blev vist i Rådhusparken og på Rådhuspladsen i Aarhus.

Udstillingen er produceret af Metropolis -Københavns Internationale Teater, med støtte fra Kulturarrangementspuljen i Aarhus Kommune, Nordea-fonden og er skabt i samarbejde med Børnekulturhuset og fotograferne Lone Mørch og Per Bergmann.

Se mere på 100pctfremmed.dk