søg menu

Gratis

Sommerjazz 2020: Mine store Idoler: Cesar Joaniquet

DATO: Onsdag d. 1. juli
TID: Kl. 19.30-20.30
LOKALE: Gårdhaven eller Spiselauget - afhængig af vejret
NÆRMESTE INDGANG: 3C
ENTRÉ: Gratis

Sommerjazz 2020: Mine store idoler.

Aarhus Jazz Orchestra præsenterer fire aftener med skiftende solister fra orkestret i fast selskab med pianist Mads Bærentzen og bassist Frederik Sakham.

Temaet er  “Mine store idoler”, og aftenens solist har fået til opgave at finde og præsentere musik af deres største idoler og nogle af grundene til, at de har viet deres liv til musikken. Der vil blive fortolket musik af jazzens største personligheder som Stan Getz, Lester Young, Warne Marsh, Herbie Hancock, Keith Jarrett og mange andre.

Der vil blive spillet en masse god musik, både klassikere og nogle af det mindre kendte jazzrepertoire. Undervejs i koncerten vil der blive fortalt små historier om de forskellige inspirationskilder.

Aftenens solist, Cesar Joaniquet (saxofon), fortæller om sine valg:

Det er en svær opgave at vælge kun to af de største jazzsaxofonister. I denne omgang har jeg tænkt på Lester Young og Warne Marsh. De har været to af de største forbilleder for mig og mange andre musikere med deres stærke musikalske personligheder, og har på hver deres måde beriget musikverdenen med enestående lyd og kreativitet. Som aftenens musikalske kurator vil jeg fortælle lidt om de to saxofonister under koncerten, og vi vil spille nogle af de største kompositoriske genistreger fra de to verdensstjerners bagkatalog.

Koncerterne er efter Først-Til-Mølle princippet, så det er ikke er muligt at booke plads.
De foregår udendørs for siddende gæster med et begrænset antal pladser, og overholder naturligvis myndighedernes retningslinjer.
I tilfælde af dårligt vejr rykkes koncerterne indendørs.

Koncerterne præsenteres i samarbejde med Spiselauget, der har åbent hele aftenen, hvis du er tørstig eller mangler noget til den lille sult!

Til Sommerjazz 2020 gennemfører Aarhus Jazz Festival de jazzaktiviteter, som corona-hensyn gør mulige 11. – 18. juli. Dvs 100-150 koncerter på mange forskellige spillesteder bl.a. i Musikhuset Aarhus, Helsingør Theater/Den Gamle By, Aarhus Domkirke, Godsbanen og mange flere.

Se hele programmet på www.jazzfest.dk (opdateres løbende)