søg menu

Billedkunst

Vibeke Lawaetz skaber nyt værk på Godsbanen

DATO: Uge 38, 39 og 40
TID: Mandag - lørdag kl. 8 - 22. Søndag kl. 8 - 18
LOKALE: Produktionsgangen
NÆRMESTE INDGANG: 3H
ENTRÉ: Gratis

Nyt kunstværk bliver til på Godsbanen – processen er åben for alle

I løbet af uge 38 vil kunstner Vibeke Lawaetz opstarte projektet “Under the Rainbow ” på Godsbanens Produktionsgang.

Projektets idé er at skabe et stort kunstværk med udgangspunkt i Olafur Eliassons smukke My Rainbow Panorama på ARoS. Projektet skal hylde virksomheder som støtter kunsten, ved at trække kunsten indenfor. Det gøres ved at trække en skarp vinkel fra ARoS til Godsbanen; og den farve, som rammes af vinklen males op i ægte oliemaling op på Godsbanen (på plader, som senere opsættes). På den måde får Godsbanen et lille stykke af regnbuen ud fra sin geografiske placering – og det bliver den smukke violette farve.

”Violet er den højeste åndelige farve, som klart symboliser den stærkt visionære ånd på Godsbanen, som snart ikke eksisterer andre steder i vores samfund,” siger Vibeke Lawaetz og fortsætter:

”Regnbuen symboliserer den kunstneriske kraft og den kan ikke eksistere uden samspillet med virksomhederne og i dette tilfælde Godsbanen. Hele processen kan følges af gæster og ansatte på den pulserende arbejdsplads, som Godsbanen er, og de bliver en aktiv del af billedet, fordi den stemning de skaber, skaber billedet. Billedet bliver således en integreret del af stedet og ikke et ligegyldigt kunstværk, som ikke har nogen relation til den kraftfulde stemning, som hersker på Godsbanen.”

Vibeke Lawaetz vil frem til onsdag d. 30. september male i dagtimerne på Produktionsgangen, hvortil der er åben og gratis adgang mandag-lørdag kl. 8-22 og søndag kl. 8-18.
Alle er velkomne til dialog om processen og værket.

Projektet er støttet af Kulturministeriet pulje til kunstneriske aktiviteter i sommerlandet

Kontakt og mere information: Vibeke Lawaetz, vibekelawaetz@gmail.com / +45 3071 8312

Tidligere værker af Vibeke Lawaetz
Vibeke Lawaetz