Fra Godsbanentil Gellerup

På Søndag den 11. maj åbner Kunstruten fra Godsbanen til Gellerup

En ni kilometer lang kunstrute fra Godsbanen ned omkring Brabrandstien og op i Gellerup Parken, og som skal være med til at skabe et mere sammenhængende Aarhus frem mod 2017. Det er del af det store byrumsprojekt fra Godsbanen til Gellerup, som Aarhus Billedkunstcenter har lavet i samarbejde med Sigrids Stue i Gellerup – og som bliver åbnet på søndag. Langs ruten er der placeret kunstværker, som to grupper børn, en fra midtbyen og Viby og en fra Gellerup, har skabt gennem de seneste seks måneder sammen med billedkunstner og underviser Joaquin Zaragoza.

Det har været to meget forskellige børnegrupper, som har siddet på henholdsvis Godsbanen og i Gellerup en eftermiddag om ugen og lavet kunst. På Godsbanen sad børnene hver gang og arbejdede videre på deres projekter. I Gellerup valgte Joaquin Zaragoza at holde åbnet værksted, fordi det ikke altid var de samme børn, som mødte op fra gang til gang.

“Det er gået rigtig godt, og de har produceret nogle fantastiske ting, både i Gellerup og på Godsbanen,” fortæller Joaquin Zaragoza.

På Godsbanen har blandt andre Mai Grundfør Richter og Helene Bach Madsen fra 5. klasse på Rosenvangsskolen skabt en ko-lama, et næsehus og en fremtidsby. Eva Lisby besøgte dem og deres underviser Joaquin Zaragoza i glascontaineren på Godsbanen. Her er både hæftemaskinen og skaterne udenfor er med til at sætte stemningen, mens værkerne bliver gjort klar til at blive stillet op langs Kunstruten.

Hør indslaget her:

grafik
Helene Bach Madsen (tv) og Mai Grundfør Richter

 

Både Mai Grundfør Richter og Helene Bach Madsen håber på at møde børnene fra Gellerup og snakke med dem om, hvordan det har været for dem at arbejde med de samme ting, som de selv har gjort.

Musikken i indslaget er Animal Collective med Fireworks.

 

Fra programmet for åbningen søndag den 11. maj:

Kl. 10.00: Officiel åbning af Kunstruten på Godsbanen ved tekstilværkstedet (indgang 3H). Åbningstale ved Linda Jørgensen, projektkoordinator for Kunstruten. Tekstilværkstedets workshop for børn åbner (se punkt 13). Derudover kan man opleve netradioprojektet “Ghet2blast” (se punkt 20), samt se plakater og kort over hele ruten. Der vil blive serveret frugt og forfriskninger af AABKC samt mulighed for at købe børnebrunch til halv pris v. Godsbanens restaurant Thorvalds.

Kl. 13.00: Officiel åbning af Kunstruten i Gellerup Parken ved Helhedsbanneret og “Flødhest” værk i krydset v. Edwin Rahrs vej og Åby ringvej. Åbningstale ved Kulturrådmand Rabih Azad Ahmad. Kunstner Barbara Katzin åbner sin fotostation (se punkt 20). Derudover kan man opleve netradioprojektet “Ghet2blast” (se punkt 20), samt se plakater og kort over hele ruten. Det vil blive serveret frugt og forfriskninger af AABKC. Læs mere her.