Indlæser Begivenheder
23. jan 20:00 - 22:30

Welcome to DenmarkTeater Katapult

  • Date: 23. jan

  • Time: 20:00 - 22:30

  • Sted/lokale: Teater Katapult

  • Nærmeste indgang: 3A

  • Pris: Fra 60 kr. - 180 kr.

Personifikationen af asylpolitikken, som den eksekveres i Danmark. Gennem dramatiseret rekonstruktion beretter en flygtning om sit liv og sagsbehandlingen i Flygtningenævnet.

Vægten af de bistre prioriteringer er mærkbar i kroppen, når konsekvenserne af den danske udlændingepolitik opleves i praksis. Ansigt til ansigt med ansvaret er det langt fra nemt at afvise et menneske, man netop har set i øjnene, velvidende at en afvisning ultimativt betyder en udvisning. 

TROVÆRDIGHEDSVURDERINGER

I virkelighedens Danmark kan det ofte være personlige aspekter og detaljer, der bliver afgørende for udfaldet af en asylansøgers sagsbehandling. Mens nogle kriterier fremgår tydeligt af dansk lov og internationale konventioner, må særlige omstændigheder omkring tro, religion og seksualitet afvejes nøje. I disse sager skal Flygtningenævnet foretage ’troværdighedsvurderinger’ – vurderinger baseret på personlige skøn og troværdighed, ikke på juridiske paragraffer. Er det eksempelvis troværdigt, at en mand er homoseksuel og derfor forfulgt? Hvordan vurderer man det? Det kan være grænseoverskridende – for alle parter – at være sagsbehandler, om end blot for en enkelt aften.

Et menneske, der har oplevet asylstramningerne ved selvsyn, er Thomas Gammeltoft-Hansen, medlem af Flygtningenævnet og en af Danmarks førende eksperter i flygtningeret. Han er vært ved alle fire udgaver af Welcome to Denmark og guider tilskuerne gennem asylsystemets labyrintiske konstruktion. Thomas Gammeltoft-Hansen opstiller rammerne for de medvirkende og gør det muligt for de virkelige flygtninge på scenen at vække deres historier til live.

STADIG AKTUELT

Welcome to Denmark havde premiere i valgåret 2015, men det politiske teaterstykke er stadig voldsomt aktuelt. Tematikken dominerer endnu den offentlige debat og sætter sindene i kog i det ganske land. Med forestillingen præsenterer holdet bag Paradox Intertainment et originalt teaterevent uden sikkerhedsnet: Intet gentages, intet kan laves om. Aftenens endelige beslutning står ved magt.

Billedarkiv