Indlæser Begivenheder
3. okt - 29. okt

Udstilling: Sandet synger

  • Start: 3. okt

  • End: 29. okt

  • Sted/lokale: Produktionsgangen

  • Nærmeste indgang: 3H

  • Pris: Gratis

  • Åbningstider: mandag - lørdag kl. 08.00 - 22.00 // søndag kl. 08.00 - 18.00

Af Lene Wiklund

En rejsefortælling fra Marokko i jordens og sandets farver. Med tegn, mønstre og byporte skildres stemningen af en fremmedartet kultur, en sansning af tingenes stoflighed.

Rejsen der berettes om i de 11 store værker begynder og ender i Marrakech, oprindeligt en karavaneby hvor ørkenens folk handlede, og dermed porten til ørkenen. Herfra gik rejsen over Atlasbjergene videre ud i ørkenlandskaberne ved filmbyen Ouarssazate, Zagora, Ifris oaser og Tinghirs dybe kløfter. Videre til Fez, og mit første møde med denne helt anderledes by, omgivet af grønne marker og runde bjerge. Byen kaldes for landets spirituelle hovedstad, hvor Marrakech er blevet den kulturelle scene hvor alt kan ske og gør det.

Som titlen antyder er ørkensandet gennemgående som metafor for det som jorden er gjort af: sand, sten og bjerge. Selv husene i bjergene og ørkenen er som vokset op af jordens materialer.
Gult, goldt og tørt sand skabt af den brændende sol og varmen.
De uendelige sandklitter kan ligesom havet nære sjælen.

Om Lene Wiklund

Autodidakt maler
Født 1958 i Malmø, bosat i Aarhus siden 1979
Debut 1998

Farver taler til sjælen, direkte som musik. Jeg arbejder med farven som sansning ved at bruge farveflader og linier så værket både har rumlighed og flade. Teknisk bruger jeg oliemaling, indimellem grunderet eller skitseret med akrylmaling.

Kontakt og mere information:

www.wiklund.dk
mobil 30250647
email lene@wiklund.dk

Billedarkiv